Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Луната може да повлияе на вкуса на виното ти

 

Оценка: (0/5)

Луната може да повлияе на вкуса на виното ти
 © iStock

Случвало ли ти се е да опиташ от една и съща бутилка вино с разлика от няколко дни и да ти се стори, че втория път напитката е по-вкусна? Не, не си въобразяваш, твърди вестник The Independent. Някои хора вярват, че луната влияе на вкусовите качества на виното.

12 вида вино според твоята зодия

Биодинамичният календар, изобретен от Мария Тун, използва приблизителната позиция на луната и планетите, за да определи кои са най-добрите дни за сеитба и беритба на земеделската реколта. Това се случва след определяне на това кои дни от лунния цикъл са плодови, листни, цветни или кореноплодни.

Според теорията, виното, консумирано в плодовите и цветните дни ще има по-плътен и като цяло много по-добър вкус, в сравнение с това, което пиеш в листните и кореноплодните дни.

Имай предвид, че хората от бизнеса взимат теорията присърце. Големите супермаркети, например, организират дегустации на вина според „добрите“ и „лошите“ дни на виното, за да увеличат продажбите си.

Специалист в тази сфера, Джейми Гууди, обясни в интервю на BBC кои са останалите фактори, влияещи на вкуса на еликсира.

„Виното има различен вкус през различните дни, но разликите не са толкова големи и осезаеми. Те се дължат най-вече на атмосферното налягане“, каза той.

Ако искаш да опиташ теорията лично, можеш дори да си изтеглиш приложение за телефона, което ти подсказва в кои дни да дегустираш виното. Името й е „When Wine Tastes Best” - „Кога виното е най-хубаво“.


Виж ощеНово в Cosmo