Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Kакво гледат мъжете в една жена?

 

Оценка: (0/5)

Очите, усмивката и гърдите са първите неща, които мъжете забелязват у една жена точно в този ред, показва британско изследване.

Списъкът бил съставен въз основа на впечатленията на мъжете и на жените съответно от жена и от мъж, които срещат за първи път или преминават по улицата. Резултатите показват, че стереотипният мъж с очи само за една специфична част от женското тяло изчезва и отстъпва място на по-одухотворен съвременен мъж.

Kакво гледат мъжете в една жена?

70% от анкетираните 1000 представители на силния пол, заявили, че забелязват първо очите. Усмивката е на второ място, а гърдите - на трето. Косата и теглото също са сред първите неща, които господата забелязват. Голям процент от участвалите в допитването 1000 дами също посочили, че забелязват на първо място очите на мъжа.

"Обикновено очите говорят много за човека, така че не бяхме изненадани, че те ни привличат към противоположния пол. Когато говорите с даден човек за първи път, трябва да забелязвате преди всичко начина, по който гледат. Усмивката също е нещо, което и двата пола забелязват един в друг. Това показва, че мъжете и жените си приличат много повече, отколкото се смяташе досега. Изследването почти разбива стереотипа, че първото нещо, което мъжете забелязват у една жена, са гърдите. Въпреки че те се нареждат на трето място, така че навикът не се е променил много", заяви говорител на марката капки за очи Murine, която поръчала изследването.

То установило още, че след очите, усмивката, гърдите, косата и теглото, очите на мъжа са привлечени от краката, модния усет, задните части, ръста и състоянието на кожата на жената. Дамите пък обръщат внимание освен на очите на мъжа, също на усмивката, ръста и косата, модния усет, теглото, състоянието на кожата на лицето, задните части и носа.

 

** 40% от мъжете били залавяни да гледат друга жена от собствената си половинка.

** А 17% от дамите признали, че са се отклонявали от пътя си, когато видели добре изглеждащ мъж. Две трети от представителите на силния пол са достатъчно уверени, за да направят комплимент на непозната за нейна красива черта.

** Същото казали и 50% от дамите.


Ново в Cosmo