Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво цени той най-много на първата среща

 

Оценка: (0/5)

Какво цени той най-много на първата среща

При първото общуване между двата пола мъжете най-много ценят откритостта на слабия пол.

Това показват проведени от психолози няколко поведенчески експерименти, чиято цел бе да се разкрие кои женски Черти се харесват най-много от мъжа при първото общуване, но и също могат да повлияят положително върху по-нататъшното развитие на отношенията.

При експериментите първата среща на мъжа и жената протичаше в условия, регламентирани от самите психолози. Най-напред мъжът разказваше за себе си жалостива история и оценяваше реакцията на жената. След това експериментът протичаше по същата схема, но виртуално – двамата не се виждаха. В третия случай мъжът също предизвикваше емоции у жената със свой разказ, но трябваше също да прецени доколко е готов да гради със събеседничката по-нататъшни отношения.

Оказва се, че ако жената внимателно слушаше мъжа и от първите минути проявяваше съчувствие и дори жал, тя се запомня по-силно и се оценява като надеждна партньорка за по-нататъшните отношения. Дори не е важно дали занапред ще проявява съчувствие и разбиране. В мъжката памет тя се запаметява като жена, готова да се притече на помощ, да съчувства дори на непознат мъж, просто защото го харесва.

Мъжете харесват откритите и дружелюбни жени, които са готови да отиват на контакт, да водят разговор, да обсъждат различни теми и искрено да поддържат мъжа дори и по въпроси, които невинаги са им понятни. Такова поведение обнадеждава мъжете и ги кара да проявяват инициатива. Неслучайно битува мнението, че жената е сигурният тил на мъжа.


Виж ощеНово в Cosmo