Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Жените, които влизат рано в пубертета страдат по-често от депресии

 

Оценка: (0/5)

Жените, които влизат рано в пубертета страдат по-често от депресии

Жените, при които менструацията е подранила, по-често страдат от депресии на 25-30-годишна възраст, установиха изследователи от Корнуелския университет.

Според тя средната възраст за началото на менструацията е 12 години, но някои момичета достигат полова възраст и на 8 години, пише Daily Mail.

►►► 11 по-малко известни симптома на депресията

В изследването участваха 7800 представителки на прекрасния пол. Те бяха проучвани в продължение на 14 години.

Жените, които влизат рано в пубертета страдат по-често от депресии

Участничките трябваше да отговорят на въпроси за началото на менструацията, депресията и антисоциалното поведение. Изследователите отчетоха и факторите, които може да повлияят на резултатите.

Има храни, които правят менструалните болки по-леки. Виж кои са в галерията долу:

11 храни, които ще облекчат менструалните болки

Изследването показа, че жените, които достигат по-ранна полова зрялост, имат по-ясно изразени депресивни симптоми. Освен това тези участнички са били повече склонни към антисоциално поведение и с напредването на годините тяхното поведение се влошавало.

Вероятно обяснението е, че такива момичета изглеждат по-възрастни и към тях се отнасят по съответния начин. Но тяхното психологическо развитие не се ускорява, затова на тях им е сложно да се адаптират към станалите изменения.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo