Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Индиец уволнен след 24 години кръшкане от работа

 

Оценка: (0/5)

Индиец уволнен след 24 години кръшкане от работа

В Индия бе уволнен служител, който не идвал на работа близо четвърт век, а по-точно 24 години.

Електротехникът А.К.Варма е бил служител в централното управление по обществените въпроси на Индия, когато през 1990 г. излязъл в отпуска.

И оттогава не се е весвал на работа. Постоянно искал да му се удължават отпуските, а от 1992 г. молбите му били отхвърляни. Въпросът обаче останал висящ. Дори след извършено през 1992 г. разследване, признало го за виновен за постоянно отсъствие от работа, трябвало да минат още 22 години, за да бъде той окончателно уволнен. Причината за това почти четвъртвековно забавяне се оказала бюрокрацията, отбелязали в индийското правителство, на което се позовава в. "Гардиън".

През 2012 г индийската бюрократична система бе окачествена като най-лошата в Азия. Служителите в индийските министерства и ведомства отдавна се славят със своите закъснения, отсъствия от работа по всякакви причини, включително и за игра на голф.

Положението малко се е подобрило, откакто на власт дойде премиерът Нарендра Моди (на снимката). Той започнал да прави проверки в офисите без предупреждения, за да наложи дисциплина.


Виж ощеНово в Cosmo