Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Голямото пиле от „Улица Сезам“ вече е пенсионер

 

Оценка: (0/5)

Голямото пиле от „Улица Сезам“ вече е пенсионер

След близо 50 години на „Улица Сезам” актьорът, който даде живот на Голямото Пиле от едноименния детски сериал, се пенсионира.

Голямото пиле от „Улица Сезам“ вече е пенсионер

Кукловодът Карол Спини, който също така играе и друг герой в сериала - Оскар, лично е избрал наследниците си, които ще играят двете роли, след като ги е обучавал повече от 2 десетилетия.

►►► Улица "Сезам" представи първия си герой с аутизъм

„Голямото Пиле ме отведе на толкова места, отвори ума ми и подхрани душата ми”, пише Спини в изявление, разпространено от екипа на „Работилница Сезам” – организация с идеална цел, която продуцира предаването. „Но сега е време за двамата изпълнители, с които работих лично и уважавам, и всъщност лично избрах, за да ме наследят като Голямото Пиле и Оскар, да вземат моите други две личности в свои ръце и да продължат да им дават живот”, каза още актьорът.

Голямото пиле от „Улица Сезам“ вече е пенсионер

Спини дава гласа си и на още един герой от предаването - вечно мрънкащия Оскар, който живее в кофа за боклук

Спини е на 84 години и е помогнал в създаването на двата персонажа, които са белязали детството на милиони хора.

Актьорът е спечелил множество награди „Еми“ за своето творчество, както и Награда за цялостно творчество. Той също така спечели и „Грами“ за най-добър запис на детска песен.

Неговият живот е запечатан в документалния филм от 2014 г. „Аз съм Голямото Пиле: Историята на Карол Спини” (I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story). 

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo