Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Февруари бе обявен за месец „без бръснене“ за жените

 

Оценка: (0/5)

Февруари бе обявен за месец „без бръснене“ за жените
 © iStock

Нова кампания в Австралия цели да обърне представите на обществото за стандартите на красотата, окуражавайки жените да зарежат самобръсначките през февруари.

7 звезди, които не искат да се обезкосмяват

Макар целта на инициативата е да премахне табуто около женското окосмяване, тя има и друго значение. Участничките също така ще събират средства за жертвите на сексуално и домашно насилие в Австралия.

Инициативата има за цел да излезе извън рамките на Австралия, молейки всички представителки на нежния пол по света да се включат, за да се прекрати насилието над жените.

Някои от участничките в месеца без бръснене дори разкрасяват порасналите си косми с боя.
Някои от участничките в месеца без бръснене дори разкрасяват порасналите си косми с боя.

Инициаторката на кампанията, Алекс Андрюс, която не се е бръснала от 11-годишна, твърди, че месецът без бръснене не бива да се сравнява с Мовембър – месецът, през който мъжете си пускат мустаци с цел да популяризират опасността от различните мъжки заболявания.

►►► Виж тук 8 неща, които не знаеш за интимното окосмяване

„Приемливо е за мъжете да си пуснат мустаци и да ходят така на работа и по улиците, но дали е приемливо жените да не си бръснат подмишниците и краката в топли месеци, като февруари“, (По това време средните температури в Австралия са около 26° C, бел.ред.) каза Андрюс пред сайта ABC News.

Тъй като начинанието засяга едновременно правата на жените и преобръща разбиранията за женското тяло, ние я приветстваме напълно.

„Надяваме се, че жените ще се почувстват свободни да оставят космите си да растат, прегръщайки идеята за естествения вид на телата си. Горди сме, че сме част от общност, която изисква равенство и безопасност за всички жени“, добави Андрюс.


Виж ощеНово в Cosmo