Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Експеримент показа как да се лекува депресията правилно

 

Оценка: (0/5)

Експеримент показа как да се лекува депресията правилно

Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент с депресия при получаване на възнаграждение може да бъде обективен показател за ефективността на лечението.

Резултатите от изследването са публикувани в изданието The Journal of Clinical Psychiatry. В изследването участвали 63 пациенти с клинически доказана депресия. По време на експеримента на участниците показали две врати. Зад едната от тях имало награда – малка сума пари. Ако участникът избирал вратата към парите ги получавал, ако не – губел тази възможност.

►►► 11 по-малко известни симптома на депресията

След експеримента пациентите били разделени на две групи. На първата бил предписан тримесечен курс с антидепресанти, а втората трябвало да премине курс по когнитивно поведенческа психотерапия веднъж седмично за същия период. Част от пациентите останали в контролната група без предписано лечение. След този период експериментът бил проведен още веднъж.

Експеримент показа как да се лекува депресията правилно

Изяснило се, че увеличението на електрическата активност на мозъка е свързано с намаление на депресивните симптоми и тревожността. Освен това хората с особено ниски показатели били повлияни положително от антидепресантите, а не от психотерапията.

►►► Яж тези храни, зада избягаш от депресията

В резултат на изследването учените стигнали до извода, че показателите на електрическата активност на главния мозък при получаване на възнаграждение могат да помогнат за диагностициране на депресията и за оценка на ефективността от избраните методи на лечение.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo