Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Досиетата X: две трети от американците вярват, че извънземните съществуват

 

Оценка: (0/5)

Досиетата X: две трети от американците вярват, че извънземните съществуват

Около 68% от живеещите в САЩ вярват, че извън Земята съществува разумен живот.

Това сочат публикувани във вторник резултати от общонационално допитване на агенцията Marist Institute for Public Opinion.

Истината е някъде там.
Истината е някъде там.

Както посочват социолозите, в сравнение с 2005 година броят на гражданите на САЩ, които допускат съществуването на разумни форми на живот на други планети е скочил с 16 процентни пункта.

Според резултатите от допитването 55% от участвалите в него предполагат, че извънземните ще ни открият преди нас. Четиридесет и два процента са убедени, че извънземните са по-развити, отколкото земните жители. В същото врем 31% от американците смятат, че обитателите на други планети по своите интелектуални способности не се отличават твърде много от нас. Според 13% от запитаните извънземните са по-назад в умствено отношение от разумния човек. Единайсет процента смятат, че „вече са ни открили“.

В изследването, проведено в периода 29-31 януари, са взели участие 1003 души. Статистическата грешка е 3,4%.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo