Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Днес празнуваме Международния ден на йогата

 

Оценка: (0/5)

Днес празнуваме Международния ден на йогата

Индийският премиер Нарендра Моди ще обяви днес Международния ден на йогата, като ще се присъедини към 60 000 други любители на йогата в град Дехрадун.

Местните власти са се постарали да прогонят змиите и маймуните от гората, където ще се проведе събитието.

Йогата е хит сред знаменитостите - виж кои се справят най-добре с асаните в галерията долу:

18 звезди, които поддържат форма с йога

Още от идването си на власт Нарендра Моди направи йогата една от най-ярките визитни картички на Индия по света. Той е в основата на резолюция на ООН от 2015 г., с която 21 юни е обявен за Международен ден на йогата.

Днес празнуваме Международния ден на йогата

„Йогата носи спокойствие в един свят, който страда от стрес. В един объркан свят, йогата помага на човек да се концентрира“. Това писа в профила си в Twitter тази седмица индийският премиер Моди.

За целия ден в Делхи са планирани различни събития, свързани с йога, но най-мащабни ще са те в град Мисор, където за участие са се записали 80 000 души.

►►► "Голата" йога е радост за окото. Прочети какво точно представлява

Подобни събития, макар и по-малко мащабни, са предвидени в Ирландия, Бахрейн, в Бризбейн, Австралия и Милано, Италия. В италианския град участниците смятат да направят 108 цикъла „поздрав към слънцето“, по време на който трябва да са в асана, накланяйки се към изгряващото слънце.

Днес празнуваме Международния ден на йогата

От началото на седмицата на северната фасада на сградата на ООН в Ню Йорк е прожектират йога пози.

Йогата е традиционно индийска дейност – едновременно духовна и телесна. Днес тя се практикува по целия свят и от 2016 г. е вписана в световното нематериално наследство на човечеството.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo