Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Днес е нощта на желанията!

 

Оценка: (0/5)

Ще видим дъжд от падащи звезди ... сега  е момента да си пожелаете нещо и то ще се сбъдне! В небето в нощта на понеделник срещу вторник ще може да се наблюдават голямо количество падащи звезди.  Най-ясно довечера  врязващите се в атмосферата частици от комета ще могат да се видят между 22,30 и 24.00 часа.

Днес е нощта на желанията!

Причината за необичайното явление е дъждът от падащи звезди. Учените поясниха, че на час около 100 бели и бързи метеора ще озарят небосклона и ще оставят огнена следа.
И допълниха, че "падащите звезди" не са истински слънца, които умират и остават следа, а метеори, които се разбиват в атмосферата на нашата планета.
Това обаче не пречи на хората да вярват на легендата, според която желанията се сбъдват, когато са намислени, докато се гледа как ярката светлина пробожда тъмнината.
Виновниците за изречени наум милиони желания в понеделник вечерта - Персеидите, са остатъци от опашката на комета, минала през вътрешната част на Слънчевата система. Под действието на слънчевите лъчи от ядрото на приближаващата се комета започват да се отделят частици, пара, газ и прах.
Астрономите посочват, че тази година земляните имат уникална възможност да се насладят напълно на удоволствието от метеоритния дъжд. През предишните две години е имало пълнолуние, което е попречило на "падащите звезди" да разкрият пълния си блясък.


Ново в Cosmo