Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Диабет тип 2 може да се излекува с HIIT тренировки

 

Оценка: (0/5)

Диабет тип 2 може да се излекува с HIIT тренировки

Високоинтензивните интервални тренировки (HIIT) влияят благоприятно на глюкозния метаболизъм и инсулиновата чувствителност при диабетиците, сочи ново изследване, публикувано в Скандинавския журнал по медицина и спортна наука.

Новите разкрития принадлежат на учени от университета в Турку, Финландия, които са решили да изследват ефекта на HIIT-тренировките върху здравословното състояние на пациенти с диабет тип 2 и на здрави хора.

►►► 12 причини да спортуваш повече

За целта участниците в експеримента са практикували не само високоинтензивна интервална тренировъчна дейност, но и такава с умерено натоварване. Резултати са показали, че при двата вида спортуване диабетиците отчитат забързване на глюкозния метаболизъм и повишаване на инсулиновата чувствителност, които биха спомогнали за лечението им. Чрез HIIT-тренировките, обаче постигнатите резултати са били двойно по-добри и то за по-кратко време.

Диабет тип 2 може да се излекува с HIIT тренировки

HIIT представлява високоинтензивна интервална кардиоваскуларна тренировка. Методиката при изпълнението й е заложена още в самото наименование - серия от интензивни физически упражнения, които се редуват с такива с по-малък интензитет.

►►► Твоят надъхващ плейлист за успешна тренировка

По този начин се подобрява и аеробната и анаеробната издържливост на човека, т.е да се ангажират и двете енергоосигуряващи системи без да се претоварва сърдечно-съдовата система и ставите.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo