Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Децата остават с психика на 3-годишни, заради социалните мрежи

 

Оценка: (0/5)

Децата остават с психика на 3-годишни, заради социалните мрежи

Социалните мрежи имат все по-голямо влияние върху психиката на децата и водят до тяхната инфантилизация, твърди баронеса Сюзън Грийнфийлд, старши научен сътрудник в Оксфордския университет и бивш директор на Кралския институт на Великобритания.

Пред в. Daily Telegraph баронесата изразява мнението си, че социалните мрежи и видеоигрите създават поколение от хора с психическа и емоционална незрялост на ниво тригодишни. В процеса на отглеждане децата все по-често получават незабавно удоволствие с помощта на социални мрежи и игри.

Децата остават с психика на 3-годишни, заради социалните мрежи

Според Грийнфийлд поради това се формира необходимостта от незабавно разсейване и не се развива вътрешно мислене. „Аз прогнозирам, че хората ще започнат да приличат на три годишни деца: емоционални, рискуващи, с лоши социални навици, с ниско самосъзнание и ниска концентрация на вниманието“, подчертава Грийнфийлд, която беше една от първите, когато още преди четири години предупреди, че социалните мрежи и видеоигрите трансформират детския мозък.

►►► Пет изненадващи начина, по които социалните мрежи ти вредят

Според изследователя проблемът става все по-дълбок, децата се нуждаят всяка минута от стимулация, те вече не са в състояние да разсъждават, да формулират свои собствени мнения и мисли.

Децата остават с психика на 3-годишни, заради социалните мрежи

В резултат на това следващото поколение ще стане по-нарцистично, с ниско самочувствие и по-високи нива на депресия, тъй като комуникацията чрез социални мрежи замества личните разговори на децата.

Според Грийнфийлд технологичните компании, които използват алгоритми, за да поддържат хората в мрежата, сами трябва да се занимават със защитата на детския мозък от вредните ефекти на технологията.

►►► Как социалните мрежи да не те изморяват

Тя също така счита, че е изключително важно родителите да бъдат информирани за последиците от „живеенето в интернет“, както се случва с пропагандата против тютюнопушенето или срещу алкохола.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo