Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да откажеш цигарите на 114 години

 

Оценка: (0/5)

Да откажеш цигарите на 114 години

Жителят на Кейптаун, Южна Африка, Фреди Блом разказа за желанието си да спре да пуши пред BBC News.

Мъжът е взел това решение на 114 години. Той признава, че отдавна е приключил с пристрастието си към алкохола, но едва сега се е замислил да откаже тютюна.

Целия си живот той е посветил на ферма и на работа в строителството. Блом не си купува цигари, а си ги прави сам от собствен тютюн.

►►► Електронна цигара избухна и уби мъж

Той признава, че влечението му към пушенето е твърде силно, за да се откаже от навика изведнъж. „Обвинявам дявола, защото само той може да бъде толкова силен“, шегува се дълголетникът.

Да откажеш цигарите на 114 години

В същото време той признава, че няма някаква специална тайна за достигане на пределна възраст и е убеден, че все още е жив заради волята на висшите сили. Блом, въпреки преклонната си възраст, изглежда здрав и способен да се придвижва самостоятелно. Самият той се оплаква, че не може да се движи вече толкова бързо, както в миналите години и чува слабо.

►►► 13 проблема на всяка жена, която отказва цигарите

Наричат го най-възрастния жител на Южна Африка. Едно от най-големите издания в страната - местният The Times твърди, че Блом може да претендира за световен рекорд като дълголетник. Тази година през април почина японката Наби Тадзима, която официално бе най-възрастният жител на планетата. Тя се спомина на 117, а сега такава е 116-годишната Тия Мияко, също японка.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo