Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Чудотворната диета на викингите: за какво помага

 

Оценка: (0/5)

Чудотворната диета на викингите: за какво помага

Китайски учени установиха, че скандинавската диета снижава риска от деменция с цели 30%, пише английското издание Daily Mail.

Учени от Медицинския университет в Тиендзин са анализирали данните на 2223 пациенти на възраст над 65-години, страдащи от различни нарушения на мозъчните функции.

►►► Рибата и морските дарове - задължителни в менюто ти

Резултатите от проучването са потвърдили, че хранителен режим богат на риба и морски дарове, ядки и пълнозърнести храни, особено в съчетание с физическа активност, е изключително полезен за предпазване на мозъка от увреждания.

Чудотворната диета на викингите: за какво помага

Предишни изследвания вече установиха, че консумацията на мазни риби, като например скумрия или херинга, спомага за овладяване на възпалителните процеси в организма и защитава кръвоносните съдове в мозъка от увреждания. Скандинавската диета означава също отказ от захар и полуфабрикати.

Чудотворната диета на викингите: за какво помага

Средиземноморската диета също е здравословна, но не колктоо тази на викингите

За разлика от средиземноморската диета, която набляга на консумацията зехтин, мазнината следва да е основно от рапица. При все това, най-сериозен рисков фактор за развитие на деменция остава възрастта.

Учените обаче са на мнение, че благодарение спазването на подходящ хранителен режим и физическа активност всеки би могъл да увеличи шансовете си дълъг и пълноценен живот значително.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo