Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Звездите, които се надсмиват над възрастта

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не само в Холивуд жените са притиснати да изглеждат колкото е възможно по-млади, независимо каква е реалната им възраст.

Звездите, които се надсмиват над възрастта

Днешното вдъхновение идва от осем холивудски звезди, които използват известността си, за да повдигнат табутата от темата „остаряване“, а ние ги аплодираме за смелостта им.

Смели и красиви: актриси над 45 в горещи фотосесии

1. Хелън Мирън – 72 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

В интервю за списание Allure, актрисата обясни защо има проблем с така широко използвания от медиите (да, виновни сме) термин „антиейдж“, чийто точен превод на български би бил „антивъзраст“. „Това понятие – антиейдж – да, ние знаем, че остаряваме – казва Мирън. - Целта ни е просто да изглеждаме и да се чувстваме колкото е възможно по-добре и то всекидневно“. Все пак, тя споменава, че всеки е свободен да се грижи за себе си така, както намери за добре.

►►► 10 причини, заради които кремът ти за лице не действа

2. Камерън Диас – 45 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

„Няма как да останем млади завинаги, аз не съм супергерой и не мога да остаряван наобратно. Няма да се укорявам за това“, споделя лъчезарната актриса пред The Pool. „Не бива да гледаме на остаряването като на нещо лошо. Ние сме мнозинство. Имаме силата да кажем, че посрещаме възрастта с достойнство, ценни сме и имаме да покажем много неща, защото имаме опит“, продължава с позитивните си уверения Диас. Тя казва още, че жените трябва да бъдат уважавани като майки, сестри, приятелки, съпруги и баби. Според нея, нежният пол трябва да уважава себе си повече, както и да уважава постиженията на останалите.

3. Рейчъл Уайз – 47 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

Актрисата има добре обособено мнение относно антиейдж процедурите и е известен противник на ботокса. „Ботоксът трябва да бъде забранен, както стероидите са за спортистите“, категорична е тя. „Актьорското майсторство разчита на изражението на лицето, как актьорът ще успее да играе, ако физиономията му е като изгладена с ютия“, чуди се Уайз и с право.

Физическите недостатъци на звездите, за които не си и подозирала

4. Мишел Обама – 53 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

„За мен, всичко е по-добро с напредване на възрастта. Имаш много по-голям контрол над живота си. Познаваш се по-добре. Моята цел е да съм една добре изгелждаща 70-годишна жена“, казва бившата първа дама на САЩ в интервю за Prevention.

►►► Натурална красота: запази младостта без пластики

5. Натали Имбрулия – 42 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

През 2015 година, навръх 40-годишния си юбилей, певицата обяви, че е горда от годините си, въпреки натиска на развлекателната индустрия. „Сещате ли се, когато сте в Холивуд и ви „шъткат“, когато кажете истинската си възраст. Отвратително е“, възмущава се Имбрулия. „Искам хората да знаят, че съм горда да бъда на 40 – добавя тя. - Добре съм в момента. Попитайте ме след пет години, може и да съм изпаднала в нервна криза“.

Няма да повярваш на очите си – топ актьори с грим или без

6. Дженифър Анистън - 48 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

Анистън е признавала пред Yahoo, че е чувствала холивудския натиск да не остарява. Все пак, тя споменава, че се е научила от някои свои колежки. „Ставала съм свидетел на това как жени се опитват да не остаряват и съм благодарна, че съм се поучила от грешките им, защото няма да си инжектирам л**на в лицето“. Любимката от „Приятели“ казва още, че й се къса сърцето, когато вижда въпросните колежки. „О, Боже, само ако знаеха колко по-стари изглеждат. Те се опитват да спрат часовника, но всичко което виждат останалите е един неуверен човек, който не си позволява да остарее“.

7. Кристи Търлингтън - 48 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

Бившият супермодел поглежда носталгично към цялата антиейдж идея в интервю за Elle. „Всички са толкова запалени по антиейджинга, но аз не искам да изглеждам по-млада отколкото съм. Лицата ни са карта на живота ни. Колкото повече линии има там, толкова по-добре“.

8. Салма Хайек - 51 години

Звездите, които се надсмиват над възрастта

„Една от причините, заради които не си боядисвам косата е, че нямам търпението да чакам боята да хване – откровеничи Хайек пред The New York Times. - Не искам да прекарам остатъка от живота си в преструвки, че съм по-млада. Искам само да се наслаждавам“.


Виж ощеНово в Cosmo