Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Злополука с автобронзант: как да се справиш

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

 
 

Случи ми се само веднъж: намазах се с автобронзант вечерта, сутринта се погледнах в огледалото и очаквах да съм с тен като на Риана от новата й фотосесия за Vogue, но... тялото ми беше с жълтия цвят на царевични пръчки.

След това предприех четири действия, точно тази последователност: разплаках се, влязох под душа, погледнах се в огледалото – пак се разплаках. Накрая от срам не отидох на лекции.

Злополука с автобронзант: как да се справиш

За всички аматьори в нанасянето на кремове за изкуствен тен, както и за тези, които случайно са сгрешили с количеството/зоната на мазане/времето за попиване, предлагам четири изпитани съвета за овладяване на ситуацията. (Не, един от тях не е ходенето на солариум – инфрачервената светлина е безкрайно вредна и води до поява на бръчки. По-добре кожа с цвят на царевични пръчки...) Триковете са на самия Джеймс Рийд, който стои зад бронзовите тела на Ели Голдинг и Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Виж звездите, които прекаляват с фалшивия тен в галерията долу:

Кой прекалява с фалшивия тен

1. Изстискай лимонов сок

Жертвай някоя стара памучна тениска за каузата. Навлажни я леко с лимонов сок и постави в микровълновата за две минути. Провери дали не е прекалено гореща и ако е добре на допир, потъркай с нея намазаните зони, за мигновено премахване на нанесения автобронзант.

2. Отиди на сауна

Бързо към сауната на фитнеса, който се надявам, че посещаваш (идва лято, хей). Остави парата да подейства за 10 минути. После ще ти е много лесно да изтриеш текстурата на крема или спрея с памучна кърпа (най-добре си носи собствена, за да не цапаш кърпите на фитнеса или спа салона).

►►► 16 гениални трика при нанасянето на автобронзант

3. Опитай паста за зъби

Злополука с автобронзант: как да се справиш

Тенът на Роузи Хънтингтън-Уайтли е много дискретен, но прави впечатление

Ако са ти останали неравномерни резки от изкуствения тен върху китките или тъмни петна по дланите, можеш да ги премахнеш с паста за зъби. Единственото условие е да бъде изцяло бяла паста за зъби, а не от видовете с цветни линии, защото не нямат същия ефект.

4. Направи си пилинг

Злополука с автобронзант: как да се справиш

Ако грешките с автобронзанта са изписани на лицето ти – съвсем буквално – не бързай да се шашкаш (и да отсъстваш от университет или работа). Направи си пилинг маска. Да, да, ако нямаш такава ще трябва да ходиш до козметичен магазин и хората ще видят лицето ти... може би е по-добре да си купиш една преди да започнеш с експериментите.

5. Довери се на пяната за бръснене

Ако си прекалила с количеството и искаш да намалиш интензитета на постигнатия тен, намажи тялото си с пяна за бръснене, докато си под душа. Пяната ще накара тена леко да избледнее.  


Виж ощеНово в Cosmo