Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Завръщането на правите коси

Ралица Благоева
 

Оценка: (4/5)

Дами, време е да включите сешоарите си! На мода се завръщат правите, гладки коси и то по-секси от всякога. Прочети на следващата страница как да постигнеш лесно този ефект без намесата на коафьор.

Как да си направиш прическата
Една от най-изисканите и секси тенденции при прическите, която се забелязва по тазгодишните есени модни дефилета, са супер правите и лъскави коси. Този ефект може да се постигне само при коафьор във фризьорските салони. И все пак ние поразпитахме няколко специалисти в тази област, които, за щастие, ни разкриха много ценни, специфични трикове и техники. Предлагаме ги на твоето внимание.

Професионален съвет: Върху влажни кичури нанеси приглаждащ крем и след това използвай щипки тип щъркелче, за да разделиш косата си от четири до шест сектора. Сега е момента да решиш дали искаш пътят ти да минава по средата, или да е страничен и съответно да го оформиш. Започни със сушеното на косата,  която е най-близка до тила ти.

Професионален съвет: Коафьорите използват техниката с кръгла четка и сешоар за изправяне на косата. Ето и как да я овладееш: хвани с ръка  около пет-шест сантиметра кичур от  косата си  и след това използвай кръгла четка с много гъсти косъмчета, като започнеш от корените. Продължи с четката надолу, но не достигай до краищата, а леко я  завий. Повтори същото няколко пъти. Дръж сешоара в позиция надолу (както е показано на снимката). Използвай гъвкавостта на китката си, за да направиш  тези въртеливи движения няколко пъти. Ще са ти необходими три-четири минавания, за да изсушиш всеки сектор.

Професионален съвет: След като косата ти е напълно изсушена, се съсредоточи в оформянето на кичурите, падащи  отпред около лицето, за да ги оправиш, ако има стърчащи косъмчета. Можеш да използваш изправяща преса за средната част на секторите, но избягвай  краищата, тъй като те трябва да са леко завити, а не падащи право надолу.

Професионален съвет: И накрая разтрий в дланите си  малко блестящ гел и леко мини  върху косата си.


Виж ощеНово в Cosmo