Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Устни с филъри ала Кайли Дженър: „за“ и „против“

 

Оценка: (0/5)

 
 

Колкото и да не иска да си признае, Кайли Дженър няма как да не си е слагала филъри в устните.

Устни с филъри ала Кайли Дженър: „за“ и „против“

Предлагаме ти да провериш трансформациите й през годините, за да се убедиш сама в корекциите, на които се е подлагала – в галерията долу:

Кайли Дженър от 2010 до 2017 – промяната на грозното патенце

Но едно трябва да признаем на Кайли – пухкавите устни й стоят много съблазнително. Ето тук е мястото да кажем, че сме „за“ филърите, ако са поставени с вкус. Все пак, жените имат право да променят външния си вид (надяваме се, не до неузнаваемост), ако това ще помогне на самочувствието им.

А защо „против“ филърите?

Посочваме факти от материала „Достигнахме ли точка на надуване?, публикуван в брой декември 2017 на списание Cosmopolitan България.

• Устни като наденички: виждаш подобни провали повсеместно, защото прекаляват с количеството на филъра. Колкото повече от него се инжектира, толкова повече извивките на устните изчезват и губят дефиниция.

• Липса на самопреценка: колкото по-висок е фокусът върху някоя част от тялото, толкова повече това я вади от контекста на останалите елементи. Лесно е да се прекали.

►►► Жена в болница, след уголемяване на устните с прахосмукачка

• Сравнение с известните: при толкова много знаменитости, които се подлагат на тези процедури, се създава ниво на „нормалност“. Момичетата започват да мислят, че устните им са прекалено малки, тънки... изобщо недостойни за внимание. Всъщност, устните на звездите от екраните и снимките са станали безбожно напомпани (нещо като със синдрома на голямото дупе).

Готова ли си да стигнеш до точката на "подуване"?
Готова ли си да стигнеш до точката на "подуване"?

Изводът е да не се съобразяваш как изглеждат другите, защото това ще те доведе до нелицеприятни последици. Подходи към инжектирането на филъри внимателно.

За да ти помогнем, разкриваме 19 интересни подробности около процедурата по уголемяване на устните. След като ги прочетеш, вече можеш да вземеш по-информирано решение.

1. Както всеки художник избира боята си, така и всеки пластичен хирург избира с какви филъри да работи.

Най-лесният за инжектиране и най-естественият филър е хиалуроновата киселина (HA). Вече и в България се предлагат и хиалуроновите филъри Juvederm Volbella, предназначени специално за устните. Освен уголемяващи свойства, те имат и антиейдж ефект – изглаждане на фините линии в зоната около устните.

2. Можеш напълно да премахнеш филърите, ако не си удовлетворена от резултата.

Тъй като HA филърът не е перманентен, дерматологът може да ти инжектира ензим, наречен хиалуронидаза. Той може да разгради филъра за пет минути, ако нещо във външния вид на устните не ти харесва. От друга страна, трайните и полутрайни филъри са неразградими и макар идеята за поставянето им да е изкусителна, трябва добре да помислиш върху нея.

Има много звезди с тънки устни, които не смятат да си ги уголемяват - виж в галерията долу:

9 звезди с тънки устни

3. Хиалуроновите филъри траят около 6 месеца.

Но ако имаш по-бърз метаболизъм, възможно е да се разградят и за около 4 месеца.

4. Ще забележиш резултатите почти веднага.

Няма нужда да чакаш дълго, за да видиш какво се е получило.
Няма нужда да чакаш дълго, за да видиш какво се е получило.

Устните ти ще са подути в началото, но ефектът от филърите ще стане видим доста бързо. Дай им 24 часа, за да спадне подуването и успокои раздразнението – пред теб ще се разкрие гледката, която ще виждаш всеки ден през следващата половин година.

5. Ако корекцията е направена правилно, ще чувстваш новите си, по-големи устни, като старите.

Няма да правиш разлика, дори когато се целуваш.

6. В началото на процедурата ще усетиш нещо като силно ущипване, което ще продължи, докато филърът се инжектира.

След като приключи с инжектирането, лекарят ще започне леко да масажира устните ти, да им постави лед за 10 минути и ще те пусне да си ходиш.

►►► Зашиване на устните - нова тенденция в пластичната хирургия

7. Можеш да избираш между локална или стоматологична упойка.

Докторът може да обезболи зоната около устните ти с крем или с упойка, която се бие във венците, както когато си на зъболекар.

8. На практика, няма никакво чакане.

Процедурата отнема не повече от 15-20 минути, а обезболяващото средство намалява действието си след около 15 минути. След това можеш да продължиш деня си както обикновено, само че без да си правиш грандиозни планове (сватба или друго голямо събитие), в случай на посиняване или подуване.

9. Не трябва да тренираш в деня след поставянето на филърите.

Особено трябва да избягваш дейности, които увеличават притока на кръв към лицето. Отнася се също за масажите или козметичните процедури за лице.

10. Няма нужда да инжектираш цялата повърхност на устните. Можеш да се спреш на отделни части от тях – тези, които искаш да подобриш.

Големите устни са намода също толкова, колкото и големите дупета. Семейство Кардашиян, вие сте виновни!
Големите устни са намода също толкова, колкото и големите дупета. Семейство Кардашиян, вие сте виновни!

Дали искаш да уголемиш двете устни, само горната или само долната, лекарят ще те изслуша и ще ти предложи вариант, при който новите ти устни ще отиват най-добре на останалата част от лицето ти.

►►► 22 въпроса за филърите и техните правилни отговори

11. За да си сигурна за здравето и крайния резултат, трябва да посещаваш само пластични хирурзи или дерматолози.

Единствено тези специалисти могат да извършат процедурата без никаква опасност за теб.

12. 10 дни преди процедурата, трябва да избягваш пиенето на обезболяващи (освен парацетамол), рибено масло и витамин Е, защото разреждат кръвта.

Това дава предпоставки за по-обилно кървене по време и след процедурата.

13. Минимално посиняване и кървене след поставянето на инжекцията е нормално.

Синините би трябвало да изчезнат от пет до седем дни. При нужда, лекарят ти може да използва лазер, за да премахне упорит съсирек.

14. Можеш да използваш арника (за пиене през устата или под формата на крем).

Устни с филъри ала Кайли Дженър: „за“ и „против“

Арниката ускорява възстановителния процес, но вариантите за пиене през устата не се препоръчват за пациенти, които са имали или имат съсиреци, или такива, които приемат медикаменти за разреждане на кръвта.

15. Не очаквай устните на Анджелина Джоли.

Разбира се, чувствай се свободна да занесеш снимки на звезди или познати, чиито устни ти харесват. Но лекарят е този, който ще ти даде финалната препоръка как да изглеждат устните ти, защото може да прецени това според формата на лицето и големината на останалите му части. Искаш хармоничен и натурален резултат, нали? Е, тогава може би огромни „Анджелина“ устни може и да не стават за теб.

16. Бучиците, които напипваш и виждаш по устните най-често са остатъци от филъра, останали твърде близо до повърхността на устните.

Те минават, но не изглеждат много красиво.

17. Всеки, който често се разболява, трябва да взима лекарства против настинка два дни преди процедурата.

Инжекциите могат да предизвикат настинка.

18. Ако решиш да спреш филърите в някакъв момент, устните ти ще възвърнат първоначалния си размер и форма.

Обратно на това, което може би си мислиш, устните ти няма да се превърнат в увиснали, сбръчкани подобия на себе си. Хубавата новина е, че HA филърите предизвикват повишено производство на хиалуронова киселина в зоната, така че устните ти могат да си останат леко по-големи и пухкави от първоначалното им състояние. Ура!

19. Трябва да си наясно, че поставянето на инжекции за уголемяване на устните е инвазивна процедура, която крие рискове.

Макар да се възприема като интервенция, която всеки може да си направи в обедната почивка, това не я прави напълно безопасна. Консултирай се с лекаря си за евентуалните усложнения, преди да пристъпиш към нея.


Виж ощеНово в Cosmo