Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят пълен гид за всички форми на ноктите

 

Оценка: (0/5)

 
 

Независимо дали си фен на сложния маникюр, лакираш се през ден или ходиш на маникюрист редовно, формата на ноктите е неговата „фасада“. 

Твоят пълен гид за всички форми на ноктите

А всяка фасада трябва да е добре поддържана и приятна за окото. Ето защо, формата на ноктите е алфата и омегата на красивия маникюр. Ще ти покажем всички основни типове оформяне, как се поддържат и за кого за подходящи.

Направи зимата си по-приятна с подходящ маникюр (снимки долу):

Направи зимата си уютна с подходящ маникюр

Приготви се да си избереш!

1. Кръгли нокти

Това е много естествена форма, лесна за поддръжка. Дори да счупиш нокът, можеш да жертваш малко от дължината му и пак да запазиш формата. Поради една или друга причина все не успяваш да си пуснеш дълги нокти? Кръглите са правилният избор за теб! С какво се различават те от своя близък „братовчед“, овалните нокти? При кръглите, формата трябва да наподобява тази на кожичките – мести пилата наляво-надясно, за да създадеш деликатните арки.

Кой може да носи формата: Стои най-добре на нокти, които са къси или са израснали съвсем малко над пръстите.

►►► 7 тренда при ноктите, които ще са навсякъде през 2019-а

2. Овални нокти

Тази форма категорично е трудна за постигане, тъй като тук ноктите са леко заострени, но лесно могат да преминат в бадемовидна или кръгла „територия“, ако прекалиш с пиленето. От теб се иска търпение, така че използвай пилата бавно и внимателно.

Кой може да носи формата: Ноктите ти са къси? Тази форма няма да проработи за теб, освен ако не си сложиш акрилни нокти. Но ако обърнеш дланта към лицето си и видиш, че ноктите се подават над възглавничките на пръстите, имаш зелена светлина да опиташ.

3. Бадемовидни нокти

За разлика от овалните, които са леко заострени, тези са доста по-заострени. Този вариант придава ненадмината елегантност на маникюра. Както се досещаш, името идва от формата на бадема – заострена от единия край и заоблена от другия.

Кой може да носи формата: Ще я постигнеш най-безпроблемно, ако ноктите са средно дълги или дълги. Това е положението – тук дължината е задължителен елемент, за да може формата да се забележи.

Посрещни Коледа с бляскав маникюр в златно (идеи в галерията долу):

Златна Коледа за твоя маникюр

4. Квадратни нокти

Счита се, че това е най-лесната форма за постигане. Всичко, което трябва да направиш е да пилиш в посока наляво-надясно горната част на нокътя. Фактът, че създаването е лесно не важи за поддържането. Най-голям проблем създават ъгълчетата, които често се цепят и чупят, така че ще трябва да прибягваш към пилата за допълнително оформяне. Когато заглаждаш ъгълчетата след счупване, старай се да държиш пилата перпендикулярно на нокътя и да не упражняваш твърде силен натиск. В противен случай, ще си докараш овална, а не квадратна форма.

►►► 10 трика при маникюра, които ще променят живота ти

Кой може да носи формата: Както притежателките на дълги, така и тези на къси нокти могат да се възползват от квадратната версия. Все пак, тя стои най-добре на притежателките на дълги и тесни нокътни легла.

5. Квадратно-овална форма

Както се досещаш от наименованието, това е хибрид между квадратната и овалната форма. Любима ни е, защото изглежда добре върху абсолютно всякакъв вид нокти, деликатна и модерна е. Уловката? Лесно е да я оплескаш. Много жени допускат грешката да изпилят ноктите отгоре и после да преминат към закръгляне на ъглите, което води до квадратна форма с овални ръбчета, а не истински овал. Ключът е първо да създадеш овала отгоре, след което директно да го свържеш директно с краищата посредством заоблянето им.

Кой може да носи формата: Както споменахме, отива на всякаква дължина и тип нокти!

6. Стилето форма

View this post on Instagram

A post shared by Chaun P.

Името им идва от английската дума „stiletto”, която се превежда като обувки на много висок и заострен ток. Формата е точно такава, но за да я постигнеш, нямаш друг избор освен да си сложиш изкуствени нокти. И винаги да имаш човек подръка, за да ти отваря кутийките с безалкохолно.

Кой може да носи формата: Не съществува такова чудо като „естествена стилето форма“. За съжаление, дългите и остри нокти се чупят твърде лесно. За да ги подсилиш, най-добре е да си направиш гел маникюр над акрила.

7. Ковчег-форма

Въпреки абсурдното си име, тези дълги нокти в правоъгълна форма са хит сред звездите. Кайли Дженър, Ариел Уинтър, Халси и много други превърнаха „ковчезите“ в Instagram сензация. Да си го кажем направо – това е новото стилето.

Кой може да носи формата: Маникюристите ще ти кажат, че формата не е за всеки. Изисква както честа и щателна поддръжка, така и значителна дължина. Естествените ти нокти тук не са вариант, освен ако не си благословена от природата в този апсект.


Виж ощеНово в Cosmo