Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Страдаш от акне? Снимай се повече!

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Надупчена като кашкавал“ и „искам да умреш“. Обидите, които Хейли Уейт чува ежедневно я докарват до лудост. „Хората смятаха, че човек с толкова много акне не заслужава да живее“, коментира тя пред Cosmopolitan.com.

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

17-годишната Хейли, която е прохождащ художник, страда от тежка форма на акне още от ранните си тийнейджърски години. За 11-годишно момиче, шокът от появата на такова количество пъпки е почти непреодолим. Грубото отношение съвсем е на път да я довърши.

Нейната история не е единичен случай. Милиони млади хора по света ежедневно се сблъскват с проблемите, които недостатъците по лицето им създават. Затрудненията далеч не засягат само външния вид и самочувствието. По-ниски оценки в училище, отказ от излизане, проблеми с любовните връзки, раздразнителност, депресия... психолозите са съставили дълъг списък на последиците от акнето. Възрастните казват „какво толкова, ще ти мине като пораснеш“. Но за младите хора страданието е истинско, те го виждат и усещат всеки ден.

Как гримът прикрива пъпките - виж удивителни примери в галерията долу:

Преди и след: как гримът прикрива пъпките

На теория, Хейли би трябвало също да тъне в дебрите на депресията. На практика, тя е една щастлива и прекрасно изглеждаща млада жена, която не само е възвърнала вярата в себе си, но се опитва да вдъхне самочувствие на други в нейното положение.

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

Нейният Instagram профил (@piggs) е пълен със селфита без грим. На всяка снимка, акнето заема гордо място върху лицето на притежателката си, но тя не се притеснява ни най-малко. „Акнето не те прави по-грозна. Но сърцето, пълно с омраза може те прави“, пише Уейт под една от снимките.

►►► Твоят пълен гид за справяне с акнето (веднъж завинаги)

Тя продължава посланието си към снимката с думите: „Откакто съм много по-открита за несъвършенствата си, ТОЛКОВА МНОГО от вас се обърнаха към мен, за да ми разкажат за страданията си и искам да им кажа, че това наистина ме трогна. Невероятно благодарна съм за подкрепата на толкова искрени човешки същества.“

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

Пред Cosmopolitan.com, Хейли споделя, че е решила да публикува повече снимки на акнето си, защото е била изморена да го крие през цялото време. „Осъзнах, че така ще помогна на последователите си да осъзнаят, че не са сами“, заключва тя.

Звездите също страдат от акне и какво от това? Виж колко са красиви в галеритя долу:

10 звезди, страдащи от акне

Що се отнася до множеството изречени и написани от грубияни нападки, Хейли се справя с тях както може.

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

„В крайна сметка осъзнах, че хората ти се подиграват, защото самите те са несигурни в себе си и прехвърлят собствените си проблеми върху другите – разсъждава тя. - Повърхностно е да определяш какъв е даден човек само по външността му.“

►►► 8 начина да премахнеш белезите от акне

Другата тайна за добро самочувствие на младата жена са верните приятели. „Обградих се с хора, които ме обичат и подкрепят. Самочувствието ми се вдигна веднага след като го направих“, казва тя.

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

Макар че обидите по неин адрес продължават, Хейли е благодарна за десетките позитивни коментари, които получава.

A post shared by Hailey Wait (@pigss) on

„Надявам се, че моята история с акнето е помогнала на хората с несъвършенства да разберат, че пъпките не ги правят по-малко прекрасни. Акнето не означава, че не можете да бъдете успешни, не означава, че не можете да бъдете неотразими – казва тя в интервю за онлайн медията Barcroft TV – Красотата не се определя единствено от състоянието на лицето.“


Виж ощеНово в Cosmo