Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Очарователната красота на хората с витилиго

 

Оценка: (0/5)

 
 

Instagram и други социални платформи отдавна се асоциират с определени стандарти за красота.

Очарователната красота на хората с витилиго

Светът е пълен с филтри и всеки се старае да публикува единствено снимки, на които изглежда по възможно най-добрия начин. Социалните медии почти напълно пренебрегват хората с различни размери, цвят на кожата и недъзи.

За щастие, от време на време се появяват примери, които ни карат да вярваме в доброто и промяната. Такива са снимките на лондонския фотограф Брок Елбанк, чийто най-нов проект ни показва красотата на хората с витилиго.

A post shared by Brock Elbank (@mrelbank) on

Витилиго е вид кожно заболяване, при което по кожата се появяват бели петна. Те са предизвикани от липсата на пигмента меланин и обикновено се появяват по лицето, шията и ръцете, но може да засегне и други части от тялото. Най-известната личност с витилиго е Майкъл Джексън, когото всички погрешно обвиняваха, че нарочно е избелил кожата си.

►►► Жена с витилиго превръща тялото си в произведение на изкуството

Елбанк отправя апел към хората с витилиго да се включат в проекта му. До сега са се отзовали жители на Австрия, Бразилия, Великобритания, Карибите и Русия.

„Уникалните и забележителни личности винаги са представлявали интерес за мен – споделя фотографът пред английския сайт на Cosmopolitan. - Аз виждам красиво в това, което останалите възприемат за различно. Творчеството ми вдъхновяват тези, които се открояват от тълпата.

A post shared by Brock Elbank (@mrelbank) on

„Когато моделите пристигнат, за да им направя портретните снимки – продължава Елбанк. - Аз се опитват да ги предразположа и да направя обстановката колкото е възможно по-човешка и непринудена. Отделям около час на всеки, за да чуя историята му и да придобия идея що за човек е. Колкото повече знаеш за някого, толкова по-добри са резултатите.“

Колекцията от витилиго снимки на Брок ще се обновява през цялата година. Всеки, който иска да кандидатства за участие, може да пише лично съобщение на фотографа в Instagram.

Прекрасно е, че Instagram все по-често се превръща в платформа, която празнува хорските различия. Вече сме писали за движението #SkinPositivity, което открито показва как изглежда акнето.

Разгледай вдъхновяващите снимки на хора с витилиго в галерията долу:

Витилиго - красота, а не заболяване

Профилите @girlswithvitiligo и @spottingbeauty пък показват очарователни жени и жени от всички части на света, които гордо носят „белезите“ по тялото си.


Виж ощеНово в Cosmo