Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-накрая! 3 най-лесни трика за избиране на аромат

 

Оценка: (0/5)

 
 

Застанеш ли до обсипаните с парфюми рафтове в козметичния магазин, изведнъж на плещите ти се разстила трудното бреме на необятния избор.

Най-накрая! 3 най-лесни трика за избиране на аромат

Напрежението при купуване на нов аромат е толкова непосилно не само заради количеството парфюми, които индустрията бълва на седмична база, но защото рядко можеш с лека ръка да се разделиш със старото си ухание, в което си влюбена от 10 клас.

Зодията също може да ти каже кой е парфюмът за те. Провери в галерията долу:

Ароматен хороскоп за Cosmo момичета

Каквато и да е причината за ароматните ти затруднения, добре известен факт е, че покупката на парфюм се обосновава на принципа проба-грешка.

Пробвай нови ухания, но недей да грешиш в избора им. Ние ще те научим как – в точно три стъпки, ни повече, ни по-малко.

1. Научи се да говориш на парфюмериен език

Най-накрая! 3 най-лесни трика за избиране на аромат

Ако страхът от неизвестното е основната причина, поради която кракът ти не стъпва в парфюмериен магазин, ето ускорен курс, с който да разбереш какво означават основните нотки. Връхните нотки се проявяват веднага след пръсването на парфюма и изветряват след около 15 минути. Те дават път на средните нотки да се развият. Средните нотки представляват гръбнака на парфюма и издържат около няколко часа. Когато и те се махнат от кожата ти, на тяхно място идват крайните нотки – по-тежки, богати и плътни. Те би трябвало да останат с теб до края на деня.

►►► ТЕСТ: Кой е парфюмът за теб

Така че ако си пръснеш парфюм, който има за връхна нотка лимон (който обожаваш), а за средна и крайна роза (която мразиш), след няколко часа прекрасното на първо помирисване ухание ще стане непоносимо за сетивата ти. Или обратното – ако връхната нотка не ти харесва, но всичко останало ти допада доста, замисли се дали да не вземеш парфюма. В крайна сметка, гледай да не премисляш толкова за тежестта на отделните нотки – парфюмната композиция неслучайно се нарича такава – крайното творение е резултат от съжителството и успешната им комбинация.

2. Напусни магазина

Правилно чу. Напусни магазина, преди да си купила нещо. Докато си там, няма да усетиш истинската сила и характер на уханието. Помисли: как ще разбереш на какво наистина мирише то, когато наоколо се носят „облачета“ от други аромати, които клиентите тестват? Вместо това, напръска се и... Бягай!

Най-накрая! 3 най-лесни трика за избиране на аромат

Вместо да пръскаш върху себе си десетки различни варианти, вземи си достатъчно количество блотерни листчета, напръскай ги с избраните парфюми, надпиши кое листче на какво отговаря и... Отново излез от магазина. Помириши отделните листчета, чак когато си в спокойна обстановка. Още един бонус на този съвет: блотерните листчета ще те улеснят, защото няма нужда да помниш кой точно беше онзи парфюм, който пръсна да лявата си ръка, кой на дясната и т.н. Всичко е групирано, точно и ясно.

3. Изкарай един ден с избрани аромати

Свела си избора до 2-3 предпочитани парфюма, но не можеш да вземеш крайно решение? Вземи прясно напръсканите листчета и сложи всяко от тях в отделен джоб на дреха или чанта. След това продължи с ежедневните си задачи. Точно така, излез не само от магазина, но и от самия мол за целта. Отиди да пазаруваш в супермаркета, върни се обратно в офиса, отиди на разходка в парка или гледай телевизия.

Най-накрая! 3 най-лесни трика за избиране на аромат

Но каквото и да правиш, продължавай от време на време да помирисваш ту от едното листче, ту от другото. Така ще оцениш развитието на ароматите и ще почувстваш всеки аспект от характера им. Изчакай да мине цял ден от първоначалното напръскване в магазина, преди да направиш крайния си избор. 

►►► 5 грешки, които допускаш в нанасянето на парфюма

След като си избрала победителя, направи си още един финален тест върху кожата, когато отидеш да го купиш от магазина. Напръскай върху шията, китките и вътрешната страна на лактите. Противно на това, което си чувала, недей да търкаш китките си една в друга, след напръскването – триенето стопля течността и повлиява на химическата структура на аромата. Изчакай около 30 минути след нанасянето, преди да помиришеш парфюма върху кожата си. Не само връхните нотки ще са се изпарили по това време, но останалите акорди ще са се смесили с естествената миризма на кожата ти, създавайки едно уникално за теб самата ухание.

Избраният парфюм продължава да ти харесва дори тогава? Поздравления! Справи се отлично.  


Виж ощеНово в Cosmo