Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Маникюр с гел лак – „за“ и „против“

 

Оценка: (5/5)

 
 

Някои обожават маникюра с гел лак и си правят такъв през няколко седмици, други се кълнат, че от него ноктите им са се съсипали. Къде е истината?

Маникюр с гел лак – „за“ и „против“

Някъде по средата, както винаги. По-опасен ли е маникюрът с гел лак, отколкото този с обикновен? И да, и не. Виж защо и прецени сама за себе си как да разкрасиш ноктите си следващия път, когато отидеш при маникюрист.


Ако искаш да почерпиш идеи от професионални маникюристи за прекрасния вид на ноктите си, само кликни тук.

След като се нагледаш, можеш да спечелиш и награди. Помогни ни да изберем „Любим маникюрист на България за 2018“ от предложените галерии със снимки и можеш да спечелиш страхотни комплекти за маникюр от SNB Professional. Всички условия за участие са  ⇒ тук.


Със сигурност има разлика между гел лака и обикновения лак за нокти

Маникюр с гел лак – „за“ и „против“

Гел технологията е уникална, защото се нанася като традиционния лак, но гелът съдържа химическо съединение, което му позволява да се втвърди при нагряване с UV светлина, за да не се налага да чакаш да изсъхне.

Виж как изглежда хитовия летен маникюр, вдъхновен от Кайли Дженър (снимки долу):

Любопитното нашествие на ноктите от 90-те

UV светлината не е толкова опасна, колкото разказват

Гел маникюрът изисква UV светлина (независимо дали тя идва от UVA или LED лампа), която може да доведе до кожни поражения, не се побърквай. Проучванията сочат, че дори да си правиш гел маникюр всяка седмица, шансовете ти да се разболееш от рак на кожата не се повишават по никакъв начин. Ако искаш да си напълно спокойна, просто намажи ръцете (и краката, в случай, че ще си правиш гел педикюр) с широкоспектърна слънцезащита, 15 минути преди процедурата. Друг вариант е да носиш ръкавици или чорапи без пръсти.

Някои гел лакове са много по-опасни от други

Маникюр с гел лак – „за“ и „против“

Пилите не бива да са твърде груби

Изненада! Съществуват два различни вида гел маникюра, които могат да ти направят в салона. „Твърдите“ гел лакове от 80-те години на миналия век не се влияят от ацетон и трябва да бъдат изпилени. „Меките“ гел лакове са нови и могат да бъдат премахнати без агресивно търкане и жулене. Не е изненада, че първите причиняват много повече вреди от вторите (макар „меките“ гел лакове също да изсушават леко нокътната плочка след 10 минути или повече излагане на лакочистител с ацетон).

Но гел лаковете също причиняват набези на ноктите ти

Съжаляваме, това е истина. Гел маникюрът не е най-страхотното нещо, което можеш да причиниш на ноктите си. Проучване на Медицинското училище в Маями потвърждава чрез използване на ултразвук, че този вид маникюр причинява изтъняване на нокътната плочка. Все пак, учените признават, че причината за изтъняването е неясна – виновен е или ацетонът в лакочистителя или химикалите в гел лака.

Маникюр с гел лак – „за“ и „против“

Друга причина може да е неправилното отстраняване на гел лака. Ако си използвала ацетон да изчистиш нормалния си лак, със сигурност си видяла как ноктите ти се стават по-сухи буквално пред очите ти. Мнението на дерматолозите – правилата за премахване, посочени от производителя трябва стриктно да се спазват. Също така не е препоръчително да се смесват продукти на две различни марки.

Не изгубвай надежда

Не твърдим, че трябва да се откажеш от гел маникюрите за цял живот, но ако си чак толкова притеснена, следвай няколко основни правила. Преди да ти направят процедурата, попитай как ще премахнат гел лака след това (никакви груби пили за „стъргане“). Гел лакът трябва да се изчисти безпроблемно след киснене в ацетон, а другите методи могат да причинят необратими щети на ноктите. Не забравяй, че ти сама трябва да комуникираш с маникюристката в салона, за да се защитиш при нужда. Ако нещо не ти харесва, кажи си.


Виж ощеНово в Cosmo