Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Лятна прическа №1: ДНК плитка

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сега ще проверим кой е слушал внимателно в час по биология. 

Лятна прическа №1: ДНК плитка

Нова прическа, наречена подходящо ДНК плитка, превзе интернет, а ние не можем да спрем да гледаме творението като хипнотизирани.

Още в гимназията ни учат как изглежда ДНК веригата, но за тези от нас, които не са последвали кариера в медицинските среди, знанието се е изгубило... досега. Веднага щом видяхме чудноватата плитка се сетихме за спиралната верига, изградена от нуклеинови киселини.

Наслади се на още 12 вълнуващи идеи за летни плитки (снимки долу):

12 перфектни плитки за луди летни нощи

Стоп! Спираме да говорим за уроци в разгара на лятото. Сега е време за вълнуващи, нови идеи за прически, които да приковат вниманието на околните, когато си на плаж, фестивал, парти край басейна и където още си решила да се забавляваш.

Веднага обясняваме (и прилагаме Instagram видео за доказателство) как се сплита ДНК плитката.

Косата се разделя на три секции, взима се тънък кичур от най-външната страна на първата секция и той се прехвърля над нея и под третата. Трикът тук е, че средната секция е неподвижна, трябва да се занимаваш само с другите две. После процесът се повтаря от другата страна и така, докато не достигнеш желаната дължина на плитката.

►►► Виж как да сплетеш рибената кост на мечтите си

Създаването на прическата може и да изглежда сложно в началото, но ДНК плитката всъщност доста напомня на рибената кост. Разликата е, че има три секции, а не две. За финал, трябва да увиеш плитката, за да създадеш спираловидната форма на ДНК веригата.

Създателката на прическата, фризьорката Александра Уилсън, съветва да използваш по-тънки кичури за най-добър резултат.  


Виж ощеНово в Cosmo