Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Козовете на сухия шампоан

 

Оценка: (0/5)

 
 

Трябват му само две минути, за да разкраси косата ти! Сухият шампоан е хитро средство за тези, които вечно бързат.

Козовете на сухия шампоан

Създаден през 70-те години на миналия вик, днес сухият шампоан прави голямото си завръщане. Формулата му е осъвременена и все повече жени откриват невероятния му ефект, дори професионалистите редовно го използват за реализация на най-смелите си идеи.

Виж кои звезди не полагат особени грижи за косата си в галерията долу:

10 звезди, които не се грижат за косата си ежедневно

Почиства косата

Мазната коса не е секси! Тя веднага придава немарлив вид и поражда лошо самочувствие. Ако нямаш време за миене, използвай сухия шампоан. Той съдържа хума, оризово нишесте и силиций – тези съставки елиминират излишъка от себум по скалпа и отнемат замърсяващите вещества от космите. Това е идеален продукт за тези, които имат бързо омазняваща се коса и искат да намалят честотата на миенето с течен шампоан.

Напръскай корените от разстояние 20 см и остави продукта да действа в продължение на 2 минути. След това разтъркай скалпа с чиста хавлиена кърпа и отнеми излишъка от пудрата с четка или гребен. Внимавай да не прекалиш с количеството, защото рискуваш косата ти да стане матова.

Ако косата ти е наистина много мазна, можеш да приложиш друга хитрина. Напръскай скалпа и остави сухия шампоан да действа 10 минути. После измий косата си с вода и нормален шампоан. След няколко такива процедури скалпът ти ще произвежда по-малко себум и това ще позволи да миеш косата си по-рядко.

Важно!Сухият шампоан не замества обичайното миене на косата, а представлява спешно средство, когато бързаш. Ден-два след използването му трябва да измиеш косата си по класическия начин.

Козовете на сухия шампоан

Придава обем

Тънката коса е голям проблем – нейните косми имат 4-5 пъти по-малък диаметър от средния. Понякога енергичното разресване с главата надолу дава добър ефект, но той е съвсем краткотраен и след няколко часа обемът отново изчезва. Текстурата на сухия шампоан допринася за уплътняването на косъма, а почистващото му действие придава обем в корените.

►►►14 изненадващи факта за сухия шампоан

Нанеси спрея от разстояние 10 см в зоните, където косата е най-сплескана – на тила, над ушите и на върха на главата. Остави го да действа 5 минути, след което разреши енергично косата. Можеш също леко да разтъркаш кичурите си с пръсти, за да проникне остатъка от сухия шампоан в дълбочина.

Хитро! Когато носиш шапка, кърпа или каска на главата, косата ти е сплескана, това е неизбежно. Можеш обаче да си набавиш сух шампоан в малък флакон и да го държиш в чантата си. Щом свалиш шапката си, впръскай малко по горната част на скалпа, остави за 5 минути, разреши косата си и се порадвай на хубавия й обем!

Козовете на сухия шампоан

Оформя косата

Имаш желание да повдигнеш косата си в празнична фризура, но тя не се подчинява? Можеш да  прибереш непокорните кичури с помощта на малко сух шампоан. Пудрите, които го съставляват, имат свойството да правят косъма по-гъвкав и податлив на оформяне. Тази хитрина често се използва от големите майстори, които се грижат за косите на фото моделите. Напръскай косата кичур по кичур от корена към крайчетата. Разреши я леко, за да не останат бели следи. След това я оформяш, както ти харесва – прическата ти ще бъде стабилна и безупречна.

►►►10 странни неща, които да правиш с косата си

Съживява цвета

От две години насам вече има и сухи шампоани специално за кестенявите коси. Те са леко оцветени, така че да се избегнат неприятните бели следи, оставащи незабелязани при русите коси. Използват се микропигменти, които дискретно се адаптират към нюанса на косата. Няма опасност от оцветяване на дрехите или ръцете.

Допълнителен ефект освен обема е поддържането на цвета в искрящ вид, благодарение на това, че сухият шампоан за тъмни коси маскира белите косми или леко поникналите корени. По-блестящи стават и кичурите, които могат да пожълтеят с времето под въздействието на въздуха и слънцето.


Виж ощеНово в Cosmo