Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво е диссеборея и как да се справиш с нея

 

Оценка: (0/5)

 
 

Звучи невероятно, но е научен факт – склонната към акне кожа почти винаги е дехидратирана. Причината за това е диссебореята – феномен, за който искаме да ти разкажем.

Какво е диссеборея и как да се справиш с нея

Не бъркай диссебореята с хиперсеборея. Докато второто означава свръхпроизводство на себум, първото е дисбаланс в състава на себума.

Научноизследователският отдел на Bioderma установи, че източникът на проблемите: черни точки, възпалени петна и др. при предразположената към акне кожа е именно диссебореята.

Какво е здрав себум и защо е толкова важен в борбата срещу акнето

Себумът се отделя от мастните жлези и има хидратиращи и защитни свойства при хората със здрава кожа. В състава му влизат мастни киселини, вода, липиди и сквален. При склонната към акне кожа, скваленът не се окислява както трябва и вместо себумът да осъществява нормалните си функции, той се превръща в „запушалка“ за порите и насърчава развитието на бактерии. Това е диссебореята.

За съжаление, окисленият сквален влияе лошо и на хидратацията, прави кожната бариера по-пропусклива – резултатите са дехидратация и повишена чувствителност.

Как да върнеш баланса на себума

Какво е диссеборея и как да се справиш с нея

Притежателите на мазна или смесена кожа ще могат да се предпазят от появата на несъвършенства, само ако преборят диссебореята или иначе казано, да запазят баланса на себума. Решението на Bioderma e патента Fluidactiv™, който се съдържа във всички продукти от гамата Sеbium той възстановява качеството на себума като на здравата кожа и защитава сквалена от окисляване. В новия Sebium Lotion се намира още и съставката каприолил глицин, която възстановява нормалното pH на кожата и по този начин ограничава разпространението на бактериите.

Какво е диссеборея и как да се справиш с нея

Като допълнение, омазняването на кожата е регулирано, порите са свити, бъдещата поява на несъвършенства – предотвратена. Не е пропусната и хидратацията, на която можеш да разчиташ цели осем часа.

Дневен режим за кожата, склонна към акне

Стъпка 1: Хигиена.

Тип продукти: мек измиващ гел или мицеларна вода.

Кога? Сутрин и вечер.

Как? Ако използваш измиващ гел, нанеси върху мокра кожа до образуването на пяна. След това изплакни обилно с вода. Ако предпочиташ мицеларна вода, нанеси от нея върху памучен тампон и почисти лицето. Няма нужда от изплакване.

Предимства: Почистващият продукт без сапун не изсушава кожата. По биологичен път регулира качеството на себума, като по този начин не позволява запушване на прите.

Съпка 2: Грижа

Тип продукт: Активна грижа с течна текстура Sebium Lotion.

Кога? Сутрин и вечер.

Как? Нанеси върху предварително почистена кожа. Втрий в кожата с помощта на върховете на пръстите или памучен тампон.

Sebium Lotion в цифри

След 7 дни – 27% по-малко себум

След 7 дни – 91% по-матирана кожа

След 28 дни – 64% по-малко несъвършенства


Виж ощеНово в Cosmo