Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Как спрях да се бръсна заради Ема Уотсън

Олга Приключеня/Cosmo Team
 

Оценка: (0/5)

 
 

26-годишната Ема Уотсън е вдъхновение за куп жени по света със своите смели изказвания за феминизма.  

Как спрях да се бръсна заради Ема Уотсън

„Феминизмът е за това да се дава избор на жените. Той не е пръчка, с която да се бият другите жени, той е свобода и равенство“, казва тя и подкрепя думите с действията си.

А именно – разговаря свободно за тялото и външния си вид, окуражавайки младите момичета, че няма нищо срамно около поддръжката им. Ема не се притеснява да признае, че изрусява окосмяването над горната си устна от 9-годишна, че отдавна не крие луничките си, а даже ги смята за предимство и... че маже космите на пубиса си със специално масло.

Последното от признанията ме накара да потрия доволно ръце и с мисълта „Щом Ема може, значи и аз мога“, реших да пробвам да разкрася интимните си части по начин, по който не съм си и помисляла, че съществува.

Маслото, което Ема Уотсън използва за интимното си окосмяване се казва Fur Oil (от анг. "масло за козина").
Маслото, което Ема Уотсън използва за интимното си окосмяване се казва Fur Oil (от анг. "масло за козина").

Ден 1

Речено-сторено. Но веднага се натъкнах на спънка – за да мажеш космите на интимната си зона с био масло, трябва да имаш... косми на интимната зона. А аз щателно ги махам, преди с бръснене, а сега с депилатоарни кремове и бръснене (след кошмарна среща от близък тип с ужаса „враснали косми“). Правя го от 19-годишна, когато тогавашния ми приятел ми намекваше, първо по-меко, после съвсем явно, че трябва да отстраня каквото природата ми е дала. Момчето вероятно е било вдъхновено от порно филмите. Моя е вината, че вече 10 години се поддържам идеално гладка долу, макар отдавна да съм се разделила с въпросния. И така, още веднъж си казах „Щом Ема може и аз мога“ и спрях „подрязването“ от раз.

Ден 4

Космите вече свенливо започнаха да набождат и няма как да скрия експеримента от гаджето ми. Срам не срам, признах му, че замислям статия (не споменах Ема Уотсън, нито бившия ми) и за целта трябва да спра да се обезкосмявам. „Ами добре“, каза той и с това разговорът ни приключи.

Останах със зяпнала уста – половината от съзнателния ми живот самобръсначката е неотлъчно до мен, дори когато ходя на палатка (как я използвам в такива условия е предмет на цял друг материал). Насажданото не само от мъжете, но и от обществото, рекламите за бански и бельо мнение е единодушно – красивата жена е обезкосмената жена. Точка. Да не би изведнъж на мъжете да е спряло да им пука? Дали не е дошло времето да развеем слогана „Свобода на храстите“?

Ден 10

Не знам дали се чувствам освободена, но със сигурност се чувствам странно. Сещаш ли се за онзи епизод от „Сексът и градът“, в който Саманта, какъвто е непукист, също реши да спре бръсненето заради гаджето си? И тя не беше доволна от ситуацията, не спираше с мрънкането. И чесането. Най-накрая я разбирам. Май е време да вкарам маслото в действие.

Как спрях да се бръсна заради Ема Уотсън

Ден 14

На втората седмица от започването на експеримента, вече имам добра „мостра“ от интимно окосмение, което да обгрижа с масло. Fur Oil (иха, масло за козина!), продуктът, който Ема Уотсън ползва е комбинация от 100% натурални масла от грозде, жожоба и чаено дърво. Луксозна работа. Аз имам подръка само 100% био арганово масло*. Би трябвало да е същото, все пак го наричат „течно злато“. Още по-луксозна работа. Обикновено го използвам за краищата на косата си, защото върши чудеса със сухите и цъфтящи кичури. Прави ги гладки, блестящи и меки.

*Ако и ти решиш да пробваш, внимавай с избора на чисто арганово масло. Неговата цена е по-скъпа, но най-сигурно ще го познаеш по специфичната миризма – ухае леко на пуканки.

Защо да не направи същото и с космите на пубиса? Капнах няколко капки върху пръстите си и го нанесох с нежни, масажиращи движения. Хубавото на този тип масло е, че попива веднага и не оставя никакви мазни следи, поради което нито едни бикини не пострадаха по време на опитите ми. Първите капки изчезнаха мигновено, като дъжд в пустиня. Не съм подозирала, че имат такава въпиеща нужда от подхранване. Ема е права да се грижи за тях. Сложих още малко и си легнах доволна.

*Ако и ти решиш да пробваш, внимавай с избора на чисто арганово масло. Неговата цена е по-скъпа, но най-сигурно ще го по специфичната миризма – ухае леко на пуканки.
*Ако и ти решиш да пробваш, внимавай с избора на чисто арганово масло. Неговата цена е по-скъпа, но най-сигурно ще го по специфичната миризма – ухае леко на пуканки.

Ден 18

Пристрастена съм! Първият ден се намазах с арганово масло само веднъж, но ми допадна толкова, че вече го слагам сутрин и вечер. „Козинката“ е мека и вече изобщо не протестирам заради присъствието й. Приятелят ми продължава да е безразличен, теорията ми, че мъжете просто се радват да правят секс и нищо, особено пък видът на интимната женска прическа, не би могло да ги спре.

Ден 23

За първи път от 10 години имам толкова много окосмяване в интимната зона. Да, грижа се за него, но за себе си взех решение, че не е моето нещо. Обезкосмяването се е превърнало в навик. Въпреки това, предприех революционна стъпка – оставих си една вертикална, бразилска лентичка, която старателно ще си обгрижвам от време на време с масло. Зоната ми на комфорт се оказа златната среда между абсурдно гладката и нескопосано оставената градинка в интимния ми двор.

Послепис

След приключването на статията, открих ново изобретение в козметичната индустрия – червило за вагина. Въпреки името си, то всъщност наподобява Fur Oil, но е предназначено не само за пубисните косми, но и за цялата зона на лабиите (малките и големи срамни устни).

Червило, но за другите ти устни.
Червило, но за другите ти устни.

Идеята му да успокоява, освежава, хидратира и намалява риска от враснали косми с натурални екстракти от зехтин, авокадо, мед и пчелен восък. Нищо чудно подобни продукти да се превърнат в поредния хит.


Виж ощеНово в Cosmo