Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да сплетеш рибената кост на мечтите си

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

 
 

Като човек, който владее само един единствен вид плитка – обикновената, винаги карам фризьорката си да ме сплита след подстригване.

Как да сплетеш рибената кост на мечтите си

Другите искат издухване, къдрици, а аз – плитки. Тип рибена кост, френски, ситни. Всякакви. За първи път си сложих изкуствени и дълги до кръста плитки, когато бях на 17 и от тогава съм страхотен фен на този тип прически, но... не мога да си ги направя сама. Не само това, ами нямам уменията да сплитам косата и на дъщеря ми, което вече си е проблем.

Виж 15 вдъхновения за "рибена кост" от Instagram в галерията долу:

15 приказни вдъхновения за плитка рибена кост

Спирам с оплакванията и продължавам направо със съветите за сплитане на „рибена кост“ - плитката, което всяко малко момиченце трябва да знае как се прави. Или 30-годишна жена, както е в моя нещастен случай.

1. Раздели косата си на две равни части.

Как да сплетеш рибената кост на мечтите си

Вземи сектора коса, който искаш да превърнеш в рибена кост. Раздели и него на две. Хвани всяка половинка с ръка.

ТРИК: Използвай ластик, за да вържеш предварително на опашка секцията, която ще сплиташ. Това ще спре кичурите от разплитане по време на процеса. След като вържеш косата, раздели кичура на две и продължи да следваш описаните по-долу инструкции. Когато плитката е готова, внимателно отстрани ластика или още по-добре – срежи го с ножица. 

2. Кръстосай един кичур от първата секция и го добави към втората.

Как да сплетеш рибената кост на мечтите си

Вземи кичур (колкото по-тънък е той, толкова по-красива ще изглежда плитката ти накрая) с дясната ръка, кръстосай го отгоре, като по този начин го сливаш с лявата секция коса.

►►► 8 летни прически за плажа и бара

3. Повтори: кръстосай един кичур от втората (лява) секция и го добави към първата (дясна).

Повтори същото действие от точка 2, само че този път започни с лявата секция коса.

4. Продължавай да кръстосваш тънки кичури коса, редувайки секциите, докато не стигнеш до краищата на косата.

5. Използвай последен тънък кичур, с който да вържеш косата накрая.

Разбира се, първо подсигури плитката с ластик, след което покрий ластика със собствената си коса, за да изглежда завършената ти прическа още по-прекрасна.

ТРИК: „Раздърпай“ плитката с пръсти, за да я направиш още по-обемна. Така придаваш по-лежерен вид на прическата. 

Обещавам да направя (или поне да пробвам) плитка рибена кост на дъщеря си още тази вечер, а ако резултатът става за гледане, ще добавя снимката тук. Пожелавам успех на себе си и всички останали новаци в правенето на плитки!


Виж ощеНово в Cosmo