Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да си избереш подходящ цвят боя коса

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ще изглеждаш най-добре, когато цветът на косата ти подхожда на естествения тен на кожата ти.

Как да си избереш подходящ цвят боя коса

Най-романтичните прически за Свети Валентин

Някои хора обаче не знаят как да комбинират двете. Ако ти си от тях, ето ти някои основни насоки:

Първо нека разберем какъв е тенът ти!

Повечето производители класифицират продуктите си в три основни категории: топъл, хладен и неутрален тон.

Но при всички случаи е добре сама да си определиш тена. Погледни вътрешната страна на китката си.

Ако вените ти изглеждат сини, вероятно тенът на кожата ти е хладен. Кожата ти може да е бледа, средна или тъмна, но най-много ще ѝ подхождат дрехи в хладни тонове като бяло, тъмносиньо или ярко розово.

Ако вените ти са зелени, тенът на кожата ти е топъл и това означава, че ще изглеждаш страхотно в тютюнево кафяво, златно жълто или тъмнооранжево.

Ако вените ти са между синьо и зелено, тенът ти е неутрален и най-много ще ти отиват дрехи в неутрални цветове като бежово, каки, масленозелено и сиво.

Tвоят цветен хороскоп според зодията ти!

Разбери кой цвят отговаря най-добре на личността ти, базирано на зодията и цветния ти хороскоп!
Разбери кой цвят отговаря най-добре на личността ти, базирано на зодията и цветния ти хороскоп!

Как да избера правилния цвят за косата си?

Добрите стилисти знаят, че цветът на косата е много важен за цялостния вид. Тя може да те подмлади и да те накара да сияеш, или да те прави по-възрастна и дори да те загрози и да те направи да изглеждаш болна и уморена.

Както и при дрехите, тенът на кожата е ключов при избора на цвят за косата.

Някои производители на бои ползват същите категории като производителите на други козметики и определят боите като хладни, неутрални и топли.

Но трябва да вземеш предвид още няколко фактора, освен определенията на производителите.

Повечето експерти смятат, че е хората изглеждат най-добре с коса, няколко тона по-светла от естествения тен на кожата им.

Освен това трябва да решиш и колко драматична промяна в цвета искаш. Например ако искаш да прикриеш побелели коси, но да не си променяш драстично цвета на косата, си вземи снимка от по-младите години, когато нямаш бели коси и търси същия цвят боя.

Експертите смятат, че с възрастта е добре малко да изсветлиш косата си. Така ще прикриеш бръчките и ще изглеждаш по-млада, а и ще прикриеш побелелите коси по-лесно.

Каква е твоята прическа според зодията!

Чудиш се каква прическа да си избереш днес? Защо не се довериш на хороскопа да ти каже?
Чудиш се каква прическа да си избереш днес? Защо не се довериш на хороскопа да ти каже?

Искаш ли голяма промяна?

Някои хора искат да променят цвета на косата си драстично. Ако си решила, че искаш това, се чувствай свободна да го направиш, но не забравяй да вземеш предвид тена на кожата си.

Дори шантави цветове като лилаво, оранжево и зелено ще изглеждат добре, ако съответстват на тена ти. Лилавото подхожда на хладен тен, розовото и синьото ще отиват на неутрален, а оранжевото ще върви чудесно с топъл тен.

Принципът на съответствие с тена се прилага не само за козметика, дрехи и боя за коса, но дори за бижута. Среброто, например, подхожда на хладен тен, розовото злато – на неутрален, а жълтото злато – на топлия тен.


Виж ощеНово в Cosmo