Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да прикриеш успешно белезите по лицето с грим

 

Оценка: (0/5)

 
 

Нараняванията и травмите по лицето, причинени от различни инциденти, са изключително неприятни за жените.

Как да прикриеш успешно белезите по лицето с грим

Нека сме наясно – не е срамно да носиш белезите на лицето си. Но ако си много стеснителна и желаеш на всяка цена да избегнеш неудобните въпроси, то е време да посегнеш към козметичната си чантичка.

Стъпка 1: Почисти внимателно

Измий лицето добре с продукт за чувствителна кожа, който не съдържа аромати и алергени. Ефективното прикриване на рани започва с чисто лице.

Стъпка 2: Нанеси коректор само върху определени зони

Как да прикриеш успешно белезите по лицето с грим

Но не какъв да е коректор, а цветен. Зеленият прикрива най-сполучливо червеникави рани. Жълтият се справя със синкави или зеленикави, а лилавият – с жълти или кафяви наранявания. След като сложиш необходимото количество от коректора, потупай внимателно и нежно с пръсти, за да слееш цвета му с кожата. Ако видиш, че покритието не е достатъчно, използвай четка. Наслоявай постепенно – по-лесно е да сложиш още, а не да се налага да изтриваш излишната текстура.

Стъпка 3: Сложи коректор върху цялото лице

Тук вече се нуждаеш от коректор, чийто нюанс отговаря напълно на този на лицето, за да се създаде цветови баланс. Течните версии са чудесни за безпроблемно преливане и прикриване на каквито и да е несъвършенства, включително такива от нараняване. Изчакай поне пет минути коректорът да изсъхне, преди да нанесеш отгоре фон дьо тен.

Стъпка 4: Не пропускай фон дьо тена

Как да прикриеш успешно белезите по лицето с грим

След като вече си направила добра основа, време е за дълготраен и високопокривен фон дьо тен (оцветените и BB кремовете не са подходящи). Нанеси го както би направила обикновено, но запомни – отново използвай потупващи движения с гъбичката, четката или пръстите. Никакво натискане, завъртане, триене и плъзгане, защото тези движения ще размажат коректора отдолу. Само нежно потупване, докато консистенцията не попие хубаво.

Стъпка 5: Финални щрихи

Как да прикриеш успешно белезите по лицето с грим

Последното, което можеш да направиш е да поръсиш лицето с компактна пудра в цвят като този на фон дьо тена. За целта използвай голяма пухкава четка и не прекалявай с количеството.

Уви, прикриването с грим не прикрива проблема. Ако белезите ти не са от спорт или случайно нараняване, а от насилие, недей да си мълчиш!


Ако познаваш или срещнеш жертва на тормоз, насочи я да потърси помощ от специалисти тук или да се обади на телефонен номер 080011977. Линията е напълно безплатна и работи денонощно. Не се страхувай да потърсиш помощ. Твоят глас е твоята сила.

Можеш да станеш част от кампанията на Avon за борба с домашното насилие като поръчаш продукт от синята серия на марката с онлайн поръчка тук или чрез своя представител и препоръчай кампанията на приятел.


Виж ощеНово в Cosmo