Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Грижа за мазната кожа с течна текстура

 

Оценка: (0/5)

 
 

Възстановява биологичния баланс, предотвратява и коригира несъвършенствата точно и неумолимо. Това е активният лосион за мазна и комбинирана кожа Sebium Lotion на Bioderma.

Грижа за мазната кожа с течна текстура

Bioderma са толкова известни и обичани заради това, че намират биологични решения, които да работят в унисон с кожата ти. Сегашната задача е да се възстанови баланса на комбинираната и склонна към акне кожа. Дълготрайно. За да се случи това, от марката влизат „надълбоко“, откривайки как работят кожните механизми и случаите, в които те работят не както трябва. А най-важното откритие, за което малцина подозират е това, че склонната към акне кожа почти винаги е дехидратирана. А причината за това е диссебореята (да не се бърка с хиперсеборея, което означава свръхпроизводство на себум).

Диссебореята – реалност, а не загадка

Научноизследователският отдел на Bioderma установи, че източникът на проблемите: черни точки, възпалени петна и др. при предразположената към акне кожа е това може би ново понятие за теб – диссебореята – дисбаланс в състава на себума.

А какво всъщност е себумът?

Той се отделя от мастните жлези и се състои от мастни киселини, вода, липиди и сквален. Докато при здравата кожа себумът има защитни и хидратиращи свойства, то при склонната към акне се установява, че скваленът се окислява необичайно, както и че съставът на мастните му киселини е с нарушен баланс. Вследствие на това, сгъстеният себум се превръща в „запушалка“ за порите и насърчава развитието на бактерии, които причиняват образуването на комедони и възпалени пъпки.

За да стане ситуацията още по-лоша, окисленият сквален влияе отрицателно и на хидратацията. При нормалната кожа скваленът не е окислен и молекулите на водата напускат по-трудно кожата: бариерната функция е запазена и кожата е хидратирана. Но при диссебореята окисленият сквален прави кожната бариера по-пропусклива и кожата се дехидратира. Тя може да стане дори и по-чувствителна.

Въпрос на баланс

Новият Sebium Lotion балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите. Предотвратява появата на несъвършенства, пречиства и регулира омазняването. Свива порите и осигурява 8 часа хидратация.
Новият Sebium Lotion балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите. Предотвратява появата на несъвършенства, пречиства и регулира омазняването. Свива порите и осигурява 8 часа хидратация.

Целта е себумът да възвърне нарушения си баланс – само така притежателите на мазна или смесена кожа ще могат да се предпазят от появата на несъвършенства. Тук идва мястото на патента Fluidactiv™, който се съдържа във всички продукти от гамата Sеbium – той възстановява качеството на себума като на здравата кожа и защитава сквалена от окисляване. В новия Sebium Lotion се намира още и съставката каприолил глицин, която възстановява нормалното pH на кожата и по този начин ограничава разпространението на бактериите.

Капка свежест - течната текстура на Sebium Lotion на Bioderma.
Капка свежест - течната текстура на Sebium Lotion на Bioderma.

Като допълнение, омазнаването на кожата е регулирано, порите са свити, бъдещата поява на несъвършенства – предотвратена. Не е пропусната и хидратацията, на която можеш да разчиташ цели осем часа.

Основна ежедневна грижа

Допълни грижата с ежедневния измиващ гел от гамата Sebium, а след почистването и нанасянето на лосиона, завърши с матиращия хидратант Sebium Mat Control.
Допълни грижата с ежедневния измиващ гел от гамата Sebium, а след почистването и нанасянето на лосиона, завърши с матиращия хидратант Sebium Mat Control.

Лосионът не е допълнителна стъпка към ежедневната ти грижа, даже напротив. Ако се разпознаеш в някоя от следващите категории (което според статистиката е всеки втори човек по нашите географски ширини), смело го включвай в своя ежедневен бюти ритуал.

♦ Комбинирана, мазна и чувствителна кожа

♦ Кожа с разширени пори

♦ След бръснене при мъжете

♦ Тийнейджъри над 10 години и възрастни, които искат кожата им да е чиста, свежа и без несъвършенства

Спокойно, използването му няма да отнеме време или да те затрудни. Нанасяй го върху лицето сутрин и/или вечер, след като си го измила с почистващ продукт. Втрий лосиона в кожата с помощта на върховете на пръстите или с памучен тампон. Няма нужда да изплакваш. Накрая нанеси предпочитания от теб крем (или остави Sebium Lotion) да действа самостоятелно.

Sebium Lotion в цифри

След 7 дни – 27% по-малко себум

След 7 дни – 91% по-матирана кожа

След 28 дни – 64% по-малко несъвършенства


Виж ощеНово в Cosmo