Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

„Гнусен“ шопинг - не се срамувай от тези продукти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Слушай: има толкова много неща по света, за които обществото казва на жените да бъдат дискретни или по-лошото – да се срамуват от тях.

„Гнусен“ шопинг - не се срамувай от тези продукти

Но вече сме 2018 година и е време въпросното общество да се пробуди от патриархалния си сън. Пазарувай с осъзната гордост и спри да се безпокоиш от факта, че (ле-ле!) имаш човешко тяло, което има своите нужди.

8 грим визии, които трябва да забравиш завинаги

Донеси следващите продукти до касата с гордо вдигната глава:

1. Средства за обезкосмяване на лицето

Космите на женското лице съществуват, харесва ли на нас (и другите) или не. Малките мустачки все още не са убили никого, но срамът от премахването им може да го стори. Така че, не се крий зад щандовете, а си купи изсветляващите кремове и лепенките за обезкосмяване на лице. Така или иначе, никой няма да разбере, че си ги използвала.

2. Препарати против косопад

Илюстрация Moon Chang
Илюстрация Moon Chang

Макар думата „плешив“ да те кара да мислиш за Вин Дизел, косопадът не е запазена зона за мъжете. Жените също могат да страдат от него и в това няма нищо невероятно или изненадващо. За съжаление, падането на кичурите при жените има силен психологически ефект, макар доста от тях да го преживяват (само в САЩ, жените с косопад са 40% от населението). Съгласни сме, че ампулите и другите средства против състоянието не са най-секси продуктите, които можеш да купиш, но са наложителни и няма какво да те спре да се сдобиеш с тях.

►►► 11 неща, които не знаеш за алопецията

3. Продукти против акне

Хей, знаеш ли какво е по-лошо от това да си купиш пет продукта против акне наведнъж? Върху лицето ти да се появят безброй пъпки, а след това и белези, които няма да изчезнат от кожата ти цял живот. Да не говорим, че от акне страдат изключително много хора, иначе на пазара нямаше да има само около 5 596 929 продукта за лечението му. Какво толкова, като си вземеш пет от тях?

4. Същият балсам за устни, които си купуваш от пети клас насам

Илюстрация Moon Chang
Илюстрация Moon Chang

Приятелките ти може да са минали на най-модерните гланцове с матов ефект, предлагани в козметичните магазини, но ти държиш точно на онзи балсам с малинов аромат, правещ устните ти меки като коприна. Изобщо не трябва да ти е съвестно, че го предпочиташ пред тренди продуктите. Щом се чувстваш комфортно с използването му, продължавай да си го взимаш, момиче! (А и сигурно е по-евтин от другите, което също е преимущество.)

9 звезди с тънки устни

5. Шампоан против пърхот

Вместо всеки път да се криеш в банята, за да изтръскаш от раменете си досадните „снежинки“, просто си купи проклетия шампоан против пърхот. Той ще облекчи скалпа ти, за да спреш да се чешеш като маймунка пред хората, което е далеч по-срамно занимание. Ще добавим, че вече има много луксозни марки, предлагащи този тип продукти – можеш просто да се престориш, че си купуваш най-хубавата пяна за коса и готово.

6. Презервативи

Илюстрация Moon Chang
Илюстрация Moon Chang

Добре, те реално не са продукт за красота, но се продават по аптеките и дрогериите, така че ще ги включим в категорията. А и напоследък разни бюти влогъри в YouTube ги използват вместо гъбичка за нанасяне на фон дьо тен (откачено, но факт!), което още повече затвърждава позицията им. Сега по същество – точно като мъж, ти си длъжна винаги да носиш в чантата си кутия презервативи. Няма две мнения по въпроса!

►►► 7 мита за презерватива, в които да не вярваш

7. Тампони

Ехо-о-о, жените кървят откакто свят светува, така майката природа е устроила половата ни система. Ако следващият път, когато си купуваш тампони някой мъж те погледне с насмешка, можеш спокойно да се обърнеш към него и с равен глас да му кажеш „Ако жените нямаха менструация, ти нямаше да бъдеш роден“. После си вземи кутията (или трите) с тампони и отиди да си ги платиш на касата с достойнство.


Виж ощеНово в Cosmo