Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Глупостите, които никога да не казваш на момиче с акне

 

Оценка: (0/5)

 
 

Акне – вечният враг на тийнейджърите (и не само)!

Глупостите, които никога да не казваш на момиче с акне

Всяко момиче, което е страдало или все още страда от отвратителния кожен проблем знае, колко е трудно да се живее с него. Не стига, че трябва непрекъснато да мисли за това как да почиства лицето си, с какво да го маже и как да се храни, ами често отнася подигравки от съучениците си. Пъпките се превръщат в стигма, която бележи целия й живот.

Преди и след: как гримът прикрива пъпките

Чуй какво би искало да ти каже едно момиче с акне, ако имаше смелостта да говори право в очите на всички, които й се подиграват, съжаляват или пък я съветват за щяло и нещяло.

1. Не докосвай нейното лице.

Нека е ясно от самото начало. Никакво пипане или галене. Ако някой все пак докосне по лицето момичето с акне, то през цялото време ще се чуди дали ръцете на този някой са измити и какви ли бактерии може да разпространи по кожата й.

2. Намали съветите.

Няма нищо по-дразнещо от това да кажеш на някой друг как да си „лекува“ акнето, защото а) това обикновено са хора, които никога не са страдали от него и б) за акнето няма универсален лек.

3. Тя чувства лицето си мръсно през цялото време, дори да знае, че го е почистила старателно.

Тя се ядосва, когато чуе хорското мнение, че акнето се причинява от мръсотия. Тя спазва стриктно режима си за почистване и нейното лице вероятно е по-чисто дори от твоето.

4. Да, тя е ограничила приема на въглехидрати, сладко и млечни продукти.

И се е уверила, че ограниченията не работят, поне не толкова, колкото би искала. Все пак, историите за жени, които са спрели да ядат това или онова, след което лицата им са се изчистили от пъпките като с магия й дават надежда. За съжаление, стриктната диета действа само при малцина.

►►► Твоят пълен гид за справяне с акнето (веднъж завинаги)

5. Не й казвай да не носи грим.

Да, някои продукти запушват порите, но като цяло разликата е незначителна. Освен това, гримът е нейната защитна броня, която повишава самочувствието й. Съветът е напълно излишен.

6. За нея е геройство да покаже лицето си без грим на нов човек за първи път.

Акнето има невероятната сила да я кара да се чувства грозна и безполезна като личност през по-голяма част от времето. Тя почти се е справила с предизвикателството да вижда всеки ден „голото“ си лице в огледалото, без да й се прииска да счупи стъклото на хиляди парченца. Да остави някой друг, особено мъж, да я види без грим представлява огромно усилие за нея.

11 знаменитости с проблемна кожа

7. Пъпките могат да бъдат болезнени.

Да, не само изглеждат отвратително, но също болят и сърбят.

8. Тя притежава десетки козметични продукти.

Глупостите, които никога да не казваш на момиче с акне

Пробвала е ВСИЧКО, което се предлага на пазара. Сериозно, шкафовете й в банята са като гробище за измазани до половината кремове против акне.

9. Понякога стои будна по цели нощи, за да търси начини за лечение в Google.

Дори стига до състоянието, при което е толкова изморена и объркана, че изведнъж се усеща, че е в кухнята, където забърква отвара от аспирин и мед в 12 ч. през нощта, само защото го е прочела във форума „Анонимните акнеици“ (или нещо то този род).

►►► 5 причини за акне и как да ги избегнеш

10. Ако ти изникне някоя случайна пъпка, недей да й се оплакваш.

Ти не знаеш нищо, Джон Сняг... или както там се казваш.

11. Когато отиде на гости при приятелка или гадже, тя ще си донесе целия арсенал от козметика.

Глупостите, които никога да не казваш на момиче с акне

Колкото и да й се иска да бъде спонтанна, тя не може да си го позволи, защото трябва да носи със себе си сто неща: поне две средства за почистване, памучни тампончета, кремове, лекарства за пиене през устата, фон дьо тен, матираща пудра, коректор... никак не й е лесно.

12. На нея й е омръзнало да гледа идеалните лица на актрисите по телевизията.

Как е възможно нито една жена на екрана да не страда от акне? Това е статистически невъзможно. Нереалистичните представи за лицата на знаменитостите я карат да вие от злоба.

13 знаменитости, които не изглеждат като себе си

13. Има дни, през които самочувствието й пада под нула.

Изглежда сякаш се самосъжалява, защото прави точно това. Акнето бавно изяжда нейното самочувствие и щастие.

14. Не, стискането на пъпките никога не е добра идея.

Глупостите, които никога да не казваш на момиче с акне

Недей да й предлагаш да си изстиска пъпките – това е най-тъпият и опасен съвет! Знаеш ли изобщо какви белези остават след това? Такива, които не се лекуват цял живот!

15. Недей да й казваш да не се притеснява.

Тя знае, че го правиш от най-добри чувства, но също така е наясно, че никога няма да спре да се притеснява.

16. Тя знае, че вината не е нейна.

Хормоните, стресът, замърсяването и генетичната предопределеност са фактори, с които тя не може да се бори. Остава й само да знае, че жените с акне изглеждат по-млади от връстничките си (според проучване на Научното списание по изследователска дерматология).


Виж ощеНово в Cosmo