Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

 

Оценка: (0/5)

 
 

Дълго пренебрегван, синдромът на чувствителната кожа най-накрая бива признат в истинската си същност.

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

Въпреки че връзките между чувствителната кожа, възрастта и типа кожа все още са обект на дебати, дерматолозите вече са единодушни за симптомите. Международният форум по изучаване на сърбежа (IFSI) дори е формулирал официална дефиниция:

Чувствителната кожа е дефинирана като „синдром, определен от появата на неприятни усещания“ (боцкане, парене, болка, сърбеж, изтръпване) в отговор на стимули, които обикновено не причиняват такива усещания. Чувствителната кожа може да засегне части от цялото тяло, особено лицето.

Какво провокира нарастващия на световно ниво проблем с чувствителната кожа?

 ♦ Вътрешни фактори

Метаболитни остатъци и замърсявания

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

Кожата е пропусклива и динамична екосистема. Както много други органи, тя следва вътрешния ти биологичен часовник и има свой собствен ритъм. Метаболитните й функции се променят през деня и нощта:

През деня: Кожата се посвещава на бариерната си функция. За да я подготвиш за тази мисия, е изключително важно да изчистиш всички токсини и замърсявания, които се отделят от нея през нощта, преди да нанесеш продуктите за грижа. В противен случай, тези замърсявания ще останат върху кожата и ще изострят чувствителността й през деня.

През нощта: С настъпването на нощта, кожата активира подновяващата си функция и метаболитните процеси на синтез. Това е част от нейната детоксикация и регенерация. Кожата е по-пропусклива, отколкото през деня, а раздразненията могат да се появят по-рано.

 ♦ Външни фактори

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

Грим: През 2013 г. интерес предизвика експериментът на британска блогърка, която не маха грима си в продължение на един месец. Кожни експерти заключват, че кожата й се е състарила с 10 години за този период. Тя става много чувствителна и се появяват зачервявания. Това е нещо, върху което си струва да се замислиш, имайки предвид, че една трета от жените пропускат отстраняването на грима си поне два пъти седмично.

Замърсен въздух: Прах, цигарен дим, отработени газове от автомобили и какви ли още не гадории бомбардират кожата денем и нощем. Въпреки че съвременният живот протича предимно на закрито, това по никакъв начин не намалява излагането ни на замърсители, които присъстват и в сградите (мебели, електроуреди, отоплителни системи, климатици).

Премахването на грима вече не е достатъчно

Промените в условията на околната среда имат директни последици върху ежедневната хигиена на кожата, която вече има ново измерение: борба със замърсяването и неговите ефекти. Почистването на кожата трябва да попречи на всякакви видове замърсители да проникнат в нея, тъй като могат да увредят естествената ѝ бариерна функция. Ето защо почистването е от основно значение, от гледна точка на ограничаването на биологичните ефекти на замърсяването и избягване на прекаленото изостряне на чувствителността на кожата.

Мисия: чиста кожа

Изпълнява я мицеларната вода Sensibio H2O на Bioderma, вдъхновена от биологията на кожата, адаптирана за всички типове кожа. Дори най-чувствителната и реактивната.

За да неутрализира замърсителите и да възстанови баланса в естествените защитни функции на кожата, Sensibio H2O се възползва от уникалното изкуство на формулирането: благодарение на екобиологията, мицеларната вода позволява на кожата по-добре и по дълготрайно да устоява на стреса на околната среда. Сутрин и вечер тя успокоява и почиства кожата в дълбочина, дори от най-фините частици, като предпазва естествения й защитен слой.

Основни предимства на Sensibio H20

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

♦ Няма нужда да изплакваш - предимство, което елиминира риска от бактериално замърсяване, дължащо се на потенциално твърда или замърсена вода.

♦ Благодарение на взискателно подбраните съставки, всякакви следи от продукта, които остават върху кожата, не могат да я отслабят. Всички съставки могат да бъдат открити в уважавани продукти за грижа за кожата.

♦ Sensibio H2O не оставя мазен или лепкав слой по кожата и създава свежо усещане за чистота.

Чувствителната кожа я обича

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

Водата, която BIODERMA използва в мицеларните си води, е със същото качество като медицинската вода за инжекции – възможно най-чистия и безопасен вариант. Нейното pH от 5.5 е подобно на това на кожата. Тя е съобразена с принципа за дерматологична сигурност, тъй като ефектът на водата от гледна точка на провъзпалителния риск и свръхчувствителността при контакт, е контролиран.

В гамата Sensibio H2O има за всяка кожа по нещо

Ето го най-добрия приятел на чувствителната кожа

Sensibio H2O AR (кожа, склонна към зачервяване), Hydrabio H2O (за дехидратирана кожа), Sebium H2O (комбинирана към мазна кожа), ABCDerm H2O (бебешка и детска кожа).


Виж ощеНово в Cosmo