Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Едно, две три: Изкуствени мигли ти сложи!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Има ли абитуриентки? А решили ли сте как ще се гримирате за голямото събитие?

Едно, две три: Изкуствени мигли ти сложи!

За момичетата, които няма да се възползват от гримьор, бързаме да разкрием всички тайни покрай поставянето на изкуствените мигли. Без разточително дълги мигли за омаен поглед, визията не може да бъде завършена, нали така?

Екстеншъните за мигли трябва да се поставят с вкус. Ето няколко звезди, които прекаляват с тях и изглеждат грозно (галерията долу):

10 звезди, които прекаляват с екстеншъните за мигли

Идеята е изкуствените косъмчета да стоят възможно най-естествено и да не се отлепят по средата на вечерта. Ето как:

Определи формата на очите си

Оказва се, че притежателките на очи с форма на бадем са най-облагодетелствани, защото на тях им отиват всякакви видове изкуствени мигли. Ти не си от тях? Ето други често срещани форми и разположения на очите, както и миглите, които им стоят най-добре.

Дълбоко поставени

Това са очите, които са разположени по-навътре в главата, създавайки илюзията, че костта на веждите е по-силно изразена. Опитай изкуствени мигли, чиито косъмчета са по-дълги в средата, отколкото в краищата.

►►► 16 неща, които правят момичетата с разкошни мигли

Обърнати надолу

Очите ти са такива, ако външните им ъгълчета са спуснати надолу. Отиват ти изкуствени мигли с по-къса основа, чийто косъмчета са по-дълги във външния край, за да „повдигат“ окото визуално.

Паднали клепачи

Едно, две три: Изкуствени мигли ти сложи!

Видовете изкуствени мигли са най-различни - от такива за сгъстяване, до такива за удължаване и т.н.

При тези очи, сгъвката на клепача остава невидима. Пробвай мигли с по-тънка основа и къси косъмчета.

Изпъкнали очи

Освен на горните мигли, залепи изкуствени косъмчета и на долните. Така ще създадеш илюзия за по-малко изпъкнали очни ябълки.

Близко разположени очи

Когато очите са разположени близо едно до друго, логично е да искаш да създадеш илюзията, че са по-раздалечени, отколкото са в действителност. Ще го постигнеш, ако си залепиш изкуствени мигли, чийто косъмчета са по-дълги във външните им краища.

Широко разположени очи

Ако очите ти са твърде раздалечени, довери се на изкуствени мигли, чийто косъмчета са по-дълги в центъра и вътрешните им краища. По този начин ще „сближиш“ очите визуално.

Проследи кратката история на грима - снимки долу:

Кратка история на грима в снимки

Разпечатай миглите от кутията

Едно, две три: Изкуствени мигли ти сложи!

Пример за мигли, които стоят всичко друго, но не и естествено. Бягай далеч от подобен ефект

Вземи кутията с миглите и я постави под носа си, така че върховече на косъмчетата да сочат навън. Така ще разбереш коя е лявата и коя дясната мигла, защото има някои марки, които не обозначават това на кутията. Винаги отлепяй миглите от външния край, никога от вътрешния. Причината е, че ако случайно огънеш външния ъгъл, това няма да е от такова значение – вероятно и без това ще трябва да изрежеш част от миглите, за да ти станат. Но ако огънеш или счупиш миглите във вътрешния край, то ще трябва да си купиш нови!

Измери миглите

Наложи едната изкуствена мигла върху корените на своята, за да видиш има ли нужда да скъсяваш и подрязваш. Основата на изкуствените косъмчета трябва да започва там, където естествено започват и твоите мигли. Ако залепиш твърде близо до вътрешните ъгли на очите, ще си предизвикаш раздразнения и възпаления. Изкуствените мигли трябва да свършват няколко милиметра преди естествените (приблизително 2-4 косъмчета преди това).

►►► Най-добрите идеи за използване на сенките за очи тази пролет

Изрежи миглите, за да ти паснат

Както и с изваждането на миглите така и с изрязването им важи правилото винаги да започваш от външния край. Винаги започвай да изрязваш от основата, а не през косъмчетата. Ако започнеш изрязването от върховете им, без да искаш ще отрежеш и част от миглите, които би искала да запазиш.

Избегни случайното „шръкване“ след залепването

Едно, две три: Изкуствени мигли ти сложи!

Поставяй екстеншъните с пинсета или пръсти, в зависимост от това как ти е удобно

Основата на някои мигли става напълно плоска след изваждането от кутийката и при залепване някой от краищата може грозно да „щръкне“. За да го избегнеш, навий всяка мигла около показалеца си за няколко минути, преди залепването.

Нанеси лепилото правилно

Нанеси много тънък пласт лепило върху основата на миглите, направо от апликатора. Изчакай няколко секунди и постави върху корените на миглите. Ако искаш да закрепиш изкуствените косъмчета още по-стабилно, пробвай техниката на двойното залепване – нанеси няколко капки лепило и върху собствените си мигли, освен върху изкуствените.

Къде точно да залепиш миглите

Трябва да поставиш основата на изкуствените точно върху корените на естествените. Погледни надолу и притисни основата първо по средата, после във външния и накрая във вътрешния край.

Готова си за парти!


Виж ощеНово в Cosmo