Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

 

Оценка: (0/5)

 
 

В днешно време, жените са готови да легнат под скалпела, за да подобрят външния си вид. За съжаление, хирургическата намеса невинаги води до щастлив край.

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

Методите за разкрасяване в миналото са били по-различни, но за сметка на това достатъчно опасни, за да доведат до фатален край. Наистина. Настръхваме само като си помислим да намажем лицата си с олово, но някогашните красавици са го правели охотно. Ако все още не си се уплашила, продължавай да четеш...

Беладона

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

Силно токсичното растение може да доведе до бърза смърт, защото всички негови части са опасни – от плодовете, през листата и най-вече корените. Сокът от беладона е използван като наркотик от древни времена, ето защо ни е непонятно защо жените са решили да го включат и в разкрасяващите си процедури. И то не как да е, а под формата на капки за очи, чието действие било да разширяват зениците и „отварят погледа“ (за целта, днес предпочитаме да очертаем очите с бял молив, далеч по-безопасна тактика). Както можеш да се досетиш, ефектът от капането на беладона бил мигновен. Но при продължителна употреба, зрителният нерв атрофира, което води до... ослепяване.

Красивите трикове на холивудските красавици от миналото, в галерията долу (снимки) >>>

14 бюти трика на холивудските звезди от миналото

Арсеник

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]


Не е случайно, че арсеникът се е превърнал в предпочитаната отрова за убийство на крале и императори. Безцветен, без вкус и мирис, той бързо си спечелва прозвището „невидимият убиец“. Страховитото название не спира дамите да го използват като средство за изглаждане текстурата на кожата и придаване на „приятна закръгленост“ на лицето. Всъщност, закръглените форми били налице – арсеникът има свойството да се натрупва в щитовидната жлеза, предизвиквайки появата на „гуша“.

►►► 4 вида пластични операции от миналия век

Живак

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

Преди хората да открият как да добиват бензоил пероксид, основната съставка в много от продуктите против акне акне, те използвали живак за борба с пъпките. Отровният метал влизал в състава и на други противовъзпалителни средства. Истината е, че живакът наистина лекувал възпаленията. Но наред с това, токсичният метал, както и другите му съединения (живачен хлорид, каломел и живачен цианид) влияели пагубно на нервната система, черния дроб, бъбреците, храносмилателната система и в случаи на вдишване – на дихателната система. Депресия, тремор и металически вкус в устата – това били само началните признаци на отравяне. Живакът се натрупва постепенно в организма. Когато количеството стане твърде голямо, то води до сигурна (и много мъчителна) смърт. Милион пъти по-ужасен резултат от наличието на някоя и друга пъпка.

Олово

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

През Средновековието, на мода била почти мъртвешки бледата кожа. Жените се надпреварвали да мажат лицата си с избелваща пудра, тънещи в неведение, че разкрасяващото им средство съдържа олово – отровен метал. Пудрата с олово станала толкова популярна, че жените я ползвали чак до началото на 19 в. Дори не можем да си представим колко представителки на нежния пол са загинали заради нейната употреба. Още повече, че признаците за отравяне с олово – бледност, липса на апетит и рязко отслабване – се смятали за преимущества на всяка уважаваща себе си, макар и умираща девойка.

►►► Чети етикетите: опасни съставки в козметиката

Радий

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

През 1930 година, френската козметична компания Tho-Radia, чиито продукти съдържали ториев хлорид и радиев бромид, станала изключително популярна. Рекламата на козметиката обещавала невиждан успех. „Нашите продукти връщат живота в клетките, подобряват циркулацията на кръвта, заглаждат кожата, предотвратяват разширяването на порите, елиминират акнето, несъвършенствата, зачервяванията. Те също така защитават кожата, заглаждат бръчките, спират признаците на стареене, придават свеж вид“, обещават от фирмата. Невижданата панацея, нали? Жените масово купували мазилата на Tho-Radia, докато радиоактивните кремове не направили чертите на лицата им напълно уродливи.

Рентгенови лъчи

Да умреш за красотата [6 ужасяващи метода]

В днешно време, изследването с рентген помага за диагностиката и предотвратяването развитието на редица заболявания. Тяхното откритие е революционно, но първоначалното им приложение е било меко казано потресаващо вредно – за премахване на нежеланото окосмяване. Да, космите наистина започвали да падат, но същевременно кожата изтънявала, а бръчките се увеличавали. Чудна процедура, с множество ефекти и дефекти! Само след няколко години станало ясно, че много от жените, които са се подлагали на рентгеновата процедура са се разболели от рак.


Виж ощеНово в Cosmo