Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

9 експертни съвета за премахване на пъпките

 

Оценка: (0/5)

 
 

За жалост, мазната кожа и акнето са чест спътник на тийнейджърите.

9 експертни съвета за премахване на пъпките

По-доброто разбиране на механизмите, контролиращи равновесието на кожата, стои в основата на справянето с проблема. Отговорът на фармацевтите и дерматолозите в търсене на идеална грижа, която съчетава ефикасност, толерантност и удоволствие при употреба, е серията Cleanance на Avene и звездата в нея – Cleanance Expert.

Преди да ти обясним действието му обаче, трябва да разясним какво точно представлява акнето.

1. Естествено налична на повърхността на кожата, бактерията P.acnes се размножава и изхранва със секретирания от мастните жлези себум. Имунната система също контролира развитието на бактерията.

2. Макар че размножаването на P.acnes до голяма степен се случва под естествения контрол на космено-мастните фоликули, понякога защитните механизми на кожата спират да регулират този баланс и това води до появата на пъпки.

9 експертни съвета за премахване на пъпките

3. Когато настъпи подобен дисбаланс, кожните клетки започват да се наслагват, което води до образуването на микро-комедон – първи стадий на акне.

4. Без регулация, P.acnes се размножава прекомерно и отключва възпаление в космено-мастните фоликули, разрушавайки ги в дългосрочен аспект, с риск от появяване на следи.

Cleanance Expert – действие на всички етапи от развитието на акнето

9 експертни съвета за премахване на пъпките

♦ „Капан“ за бактерията P.acnes – патентованата съставка Diolenyl – това е молекула, която „лъже“ причиняващата акне бактерия, че ще я нахрани, но вместо това я разрушава. Така, колкото повече P.acnes се развива, толкова повече Diolenyl се активира и повече бактерията е регулирана.

♦ Регулиране свръхпродукцията на себум – Monolaurin. Не забравяй, че себумът стои в основата на всички несъвършенства, защото помага за колонизирането на P.acnes. Съответно, когато неговото производство е намалено, пъпките и комедоните ще намалят броя си.

♦ Изглаждане повърхността на кожата – X-Pressin. Извлеченият от папая ензим, който екфолира прецизно и много нежно, отстранявайки клетъчната „запушалка“ на космено-мастния канал.

♦ Успокояване и комфорт за кожата – термалната вода Avene, известна с тези свои качества.

За кого е подходящ Cleanance Expert?

За хора с кожа, склонна към акне (леки, към умерени несъвършенства – пъпки и черни точки). Освен стратегията, целяща да се цели в лезиите, като същевременно запазва физиологията на кожата, той има текстура, която хидратира и матира.

Разгледай галерията с още 8 продукта Cleanance за всяка нужда:

Грижа за мазната кожа – стъпка по стъпка

9 експертни съвета за премахване на пъпките

В зависимост от състоянието на кожата, серията Cleanance дава отговори на всичките ти желания и цялостна програма за грижа.


Виж ощеНово в Cosmo