9 бюти тренда - супер актуални през 2017

От микроблейдинга, до посипването на лицето с брокат – всичко, което ще бъде горещо в света на красотата през годината.

 
 

От тенденциите при грима от 2016, които продължават да са актуални (погледни блестящите устни), до хипер модерните разкрасяващи процедури, ето какво да очакваш от 2017 година.

1. Коса ХХL

От хипер дългите и прави кичури на Ким Кардашиян, до невероятната плитка на Бионсе, 2017 година ще е годината на дългата коса. За повече вдъхновение, виж Инстаграм страницата на фризьора Крис Апълтън (chrisappleton1), който прави прическите на Дженифър Лопес, Ариана Гранде и Ким Кардашиян.

►►► Виж тук 10 неща, които можеш да направиш с дългата си коса

2. Блестящи устни

Миналата година, страхотната гримьорка Пат Макграт представи на широката публика посипаните с брокат устни, но трендът завзема позиции и през 2017. Колкото и шокираща да ти се струва визията от снимката на Fendi, можеш да я нагодиш за ежедневна употреба като сложиш глос върху червилото, а после с пръст залепиш блестящите частици.

3. Блестящ молив за очи под клепача

Подчертаването на долния клепач е колкото приложимо, толкова и рисковано. Подобен външен вид може да ти идва малко в повече, но пък е страхотен за партита, а през лятото ще изглежда просто великолепно. Нарисувай се с цветен молив за очи или изпиши обърната котешка линия с молив с бляскави частици.

Галерия: Как знаменитостите носят очната линия

Виж всички снимки

4. Размазано червило

Прецизно очертаните устни с матов завършек имаха своите 15 минути слава, но сега е време да забравиш уменията си по гримиране. Колкото си по-небрежна при нанасянето на червилото, толкова по-добре. Как се постига размазаният ефект? За да изглежда несъвършено, замажи с безименния си пръст червилото по краищата на устните и нанеси по-голяма част от консистенцията в центъра им.

5. Всичко с блясък

Блясъка върху клепачите все още е актуален, но се чувствай свободна да го пренесеш върху останалите части от лицето, подобрявайки сиянието им. Не се страхувай да нанасяш смело хайлайтер върху скулите, чак до слепоочията.

►►► Виж тук най-задаваните бюти въпроси в Google за 2016

6. Микроблейдинг

Може би най-хубавото нещо, което се е случвало на веждите след Кара Делевин е техниката микроблейдинг. Подобната на правенето на татуировки технология (но много по-повърхностна), използваща супер фини пигменти за имитиране на косъмчетата. Ако имаш редки вежди, частична липса на косъмчета в тях или не ти харесва формата, която имат, този метод е идеален за теб. Причината микроблейдингът да е толкова известен е максимално естественият резултат

7. Строубинг с брокат

Достигни нови висоти с хайлайтера, използвайки такъв с бляскави частици. Или си купи грим пигменти, които да посипеш върху вече нанесения хайлайтер. Има и друг вариант: нанеси един върху друг строубинг крем, хайлайтер пудра и накрая цветните пигменти за разкош.

Галерия: 10 грим идеи за незабавна трансформация

Виж всички снимки

8. Грим за тялото

Дали ще нанесеш брокатени частици върху ключиците или ще боядисаш ушите си в ярък цвят (справка Proenza Schouler), време е да проявиш изобретателност на художник. Коя ли ще е следващата част под прицел? Може би тила?

9. Жълто-оранжев цвят на косата

Чудесният пастелен нюанс ще разведри сивите зимни дни и ще отива на слънчевите пролетни мигове. Предупреждаваме те – оранжевите пигменти са трудни за премахване, така че трябва да прецениш внимателно дали това е твоята прическа.