Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

 

Оценка: (0/5)

 
 

Очната линия придава толкова сексапилен вид, че ти се иска да я носиш всеки ден. Такова самочувствие добиваш, само като извиеш игривата „котешка линия“.

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Има само едно нещо, което може да помрачи желанието ти. Очната линия е трудоемка за нанасяне, а новаците в използването й често си късат нервите повече от половин час.

Та кой има половин час, особено сутрин? Това си е чисто губене на време. По този начин горката очна линия остава да събира прах в ъглите на шкафа и вижда светлина само, когато отиваш на специално събитие или парти. Не бива така! Тук сме, за да помогнем на всяка жена, за която изпизването на извивка с очна линия е мъчение. (Признаваме, че дори в офиса на Cosmo има една-две от тях, които със сигурност ще се възползват от съветите.)

Звездите също са фенове на очната линия - виж как я носят те в галерията долу:

Как знаменитостите носят очната линия

Заинтригувахме ли те? Ето най-често срещаните грешки при нанасянето на очна линия и как точно да ги избегнеш – лесно, бързо и без размазване. Всички съвети са взети от колегите ни от Cosmopolitan.com.

1. Има разтояние между очната линия и корените на миглите

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

При така създалата се „дупка“, очната линия изгглежда немарливо поставена и неравна. Опитай се да я поставяш колкото е възможно по-близо до корените на косъмчетата, но ако по някаква причина разстоянието остане, запълни го с добре подострен черен молив. Другият вариант е да си вземеш очна линия с писец тип „флумастер“, който да притискаш колкото можеш по-близо до миглите.

►►► Как да нанасяш очната линия според формата на очите ти

2. Извивката е падната твърде надолу

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

„Свлечената“ извивка прави и погледа ти да изглежда „паднал“. Като правило, стреми се извивката да не пада под водната линия на долния клепач. Добър трик е да нарисуваш точка там, където искаш извивката да завърши (както е показано на средната снимка). След като направиш това и за двете очи, свържи вече нарисуваните линии с точките – готова си!

3. Позволяваш на очната линия да се размаже

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Ако забелязваш, че отната линия се отбелязва върху горния ти клепач, веднага щом мигнеш, необходимо е да използваш малко безцветна пудра, с която да „застопориш“ течната текстура. Дай й време да изсъхне, след което посипи малко количество пудра с помощта на четка. Съветът е особено полезен за жените с мазна кожа, чиито клепачи също се омазняват в течение на деня.

Ако вече си обиграна в нанасянето на очна линия, разнообрази с тези смели експерименти, снимки в галерията долу:

15 нетипични идеи за очна линия, изискващи смелост

4. Линията е твърде дебела

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Макар супер дебело нанесената очна линия в някои случаи да изглежда готино, тя все пак „натежава“ на погледа и кара очите да изглеждат по-малки. Какво да правиш, ако вече си прекалила с дебелината? Използвай клечка за уши със заострен връх, потопена в мицеларна вода, за да избършеш излишното. Прокарай я внимателно по горната част на линията, първо по единия, после по другия клепач. Отдръпни се от огледалото и прецени дали си успяла да направиш и двете линии с еднаква дебелина. И запомни – линията винаги трябва да е най-тънка във вътрешния ъгъл на окото, като дебелината й постепенно се увеличава, колкото повече отиваш към външния.

5. Опашката на извивката е твърде къса

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Късата опашка също може да направи очите ти да изглеждат визуално по-малки. Твърде късата линия се губи във сгъвката на клепача и по този начин просто изчезва. Решението? Продължавай да рисуваш, момиче!

►►► 15 причини гримът ти да изглежда зле

6. Връхчето на линията не е достатъчно остро

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Още една грешка, която прави очната ти линия да изглежда така, сякаш я е рисувало 7-годишно. Не че имаме нещо против рисунките на малчуганите, но 99% от тях не се славят със своята прецизност. За щастие, за поправянето на тази грешка също си има трик, който се постига лесно с подръчни материали. Отрежи парче тиксо и го залепи върху лицето си, като гледаш да е под наклон, който съвпада с края на веждата. Използвай ръба на тиксото за ориентир (и спирачка на творческото ти дръзновение) и рисувай право по него.

7. Очната линия на долния клепач е разположена твърде ниско

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Стремиш се към мега секси опушен поглед, който да те направи готина рокендрол мацка, но си постигнала нещо, което бихме нарекли „мацка на три текили с размазан грим“. Ако вторият вариант не те си се нрави, тогава не бива да прекаляваш с очертаването на долния клепач. Тук в играта отново се включва вярната клечка за уши със заострен връх – изпозлвай я за да премахнеш излишното, като линията трябва да е най-тънка при вътрешния ъгъл на окото и постепенно да става по-дебела към външния.


Виж ощеНово в Cosmo