Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 хитри идеи как да използваш топчета памук

 

Оценка: (0/5)

 
 

В банята на почти всяка жена има голямо количество памучни топчета,  които използваме за разгримиране, нанасяне на лосион или други популярни техни приложения.

7 хитри идеи как да използваш топчета памук

Ето как можеш да използваш топчетата и по други начини:

Трикове за пътуване
Ако отиваш някъде за една нощ, и си с клъч чанта, която едва побира ключовете и червилото ти, нанеси пудра, бронзант и руж на памучни топчета, и след това ги сложи в затварящи се пликчета в чантата си. Така хем ще имаш пълен арсенал т продуктите, които ти трябват, хем ще спестиш тонове място.

Ползвай памучните топчета като лакочистител, но не по познатия ти начин

7 хитри идеи как да използваш топчета памук

Можеш да отстраниш упорит лак за нокти като брокатения например, като развиеш едно топче памук, напоиш го с лакочистител, и го увиеш около ноктите си. Постой така 3 минути и след това брокатът ще се отлепи заедно с памука, а остатъците ще почистиш супер лесно.

Винаги имаш лакочистител, но без да носиш цялото шише
Памучните топчета са подходящи и за еднократни апликатори за лакочистител, спирт, дори за спрей срещу ухапвания от комари. Напояваш топчето памук с течността, затваряш плътно в пликче, и готово. Само не смесвай течностите, дръж всички топчета в различни пликчета.

Съхранявай памучните топчета на удобно място, винаги да са ти на разположение

7 хитри идеи как да използваш топчета памук

Дръж памучните топчета в буркан, заедно с лосиона за почистване на грим. Така всичко, необходимо за разгримиране ще е на едно място. Можеш да съхраняваш топчетата и във ваза, съответстваща на стила на банята ти – хем е удобно, хем ще украсиш помещението.

Можеш да нанасяш руж, бронзант, пудра или хайлайтър
Памучните топчета са меки и еластични, можеш да ги стиснеш, за да придобият желаната форма, и да нанесеш хайлайтъра или ружа така, както искаш. С пудрата и бронзанта също се получава идеално.

Тайните на памучните топчета и парфюмите
Шкафът ти за бельо може да замирише на любимия ти парфюм, и всеки път като го отвориш, да се наслаждаваш на уханието. Напои едно памучно топче с парфюм, и го сложи в шкафчето – той ще запази и разпръсне аромата. Ако пък потопиш памучно топче в етерично масло и лавандула, и го пъхнеш в калъфката на възглавницата си, ще заспиш бързо и лесно.

Можеш да съхраняваш четките си за грим в памучни топчета

7 хитри идеи как да използваш топчета памук

По-късите четки също имат нужда от грижа. Памучното топче ги съхранява в отлично състояние по-дълго, и обира всички остатъци от грим по тях. Просто сложи памучни топчета на на дъното на чашата/кутията, където държиш четките. И не забравяй да ги сменяш с нови, когато се замърсят.


Виж ощеНово в Cosmo