Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 изненадващи приложения на ботоксa

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ботоксът е странно нещо. Той е търговското наименование на най-смъртоносния невротоксин Ботулин, който се произвежда от бактерии в развалено месо и червата на някои животни и риби. 

5 изненадващи приложения на ботоксa

Инжектиран в малки дози в лицето, той парализира нервите и мускулите и по този начин изглажда бръчките. Но освен козметични приложения, ботоксът има и медицински приложения.

Как изглеждат лицата на звездите без Фотошоп

1. Облекчава хронични болки

Скорошно медицинско изследване е установило, че ботоксът облекчава хора, страдащи от невропатични болки – причинени от увреждания на нервите при травми и операции на гръбнака и множествена склероза. Това откритие е важно, защото този тип болки са много мъчителни, но много малко вещества ги облекчават. Изследванията са установили, че инжекции с ботокс действително намаляват болката, за разлика от инжекции с плацебо.

►►► Виж тук 25 необичайни въпроса за пластичната хирургия и техните отговори!

2. Предпазва от преждевременна еякулация

Звучи адски неудобно и неприятно, но някои изследователи смятат че инжектирането на ботокс в перинеума (зоната между скротума и ануса), ще помогне на мъжете, които имат проблем с преждевременната еякулация. В перинеума се намира мускул, който контролира еякулацията. По време на проучване, публикувано в Международния журнал на сексуалната медицина, учени са инжектирали ботокс в този мускул на лабораторни плъхове и след това ги накарали да еякулират. Тези, които били инжектирани с ботокс, еякулирали след 10 минути, а тези, които не били инжектирани, издържали 6.5 минути.

Шокиращите пластични операции на звездите

3. Намалява честотата на мигрената

Няколко боцкания с ботокс и край на мигрената?
Няколко боцкания с ботокс и край на мигрената?

Никой, който не си е тръгвал рано от работа, за да иде да легне в затъмнена стая, защото вижда странни светещи петна и изпитва ужасяваща болка в главата, не знае какъв кошмар са мигрените. Ако страдаш често от мигрена, си готова на всичко, за да се отървеш. През 2010 американската агенция по лекарствата одобри употребата на ботокс при лечение на мигреа. Той се използва при много тежки случаи, когато пациентът страда от мигрена повече от 14 дни месечно.

В продължение на 12 седмици му се поставят инжекции с ботокс в главата, шията и гърба. Твърди се, че той може да предотврати до 9 дни с мигрена в месеца. Обаче плацебото, използвано при клиничните тестове, също е много ефективно и е предотвратило седем дни с мигрена в месеца. А страничните ефекти от подобно лечение с ботокс са доста плашещи – от загуба на говор до проблеми с дишането.

►►► Виж тук точно обяснение на това какво представлява ботоксът!

4. Борба с изпотяването в подмишниците

Прекомерното изпотяване си има име: хиперхидроза. Твърди се, че инжекции с ботокс в подмишниците може да контролира потенето, защото той блокира потните жлези и предотвратява потенето в областите, където е бил инжектиран. Това лечение е одобрено от американската агенция по лекарствата го е одобрила още през 2004.

5. Лекува болезнен секс

Жените, страдащи от вагинизъм, изпитват болки по време на секс, защото вагиналните им мускули получават спазми. Изследване на Професионалната асоциация на пластичните хирурзи в САЩ е установила, че от 30 пациентки, страдащи от вагинизъм, 29 не изпитват болки при секс след лечението с ботокс. Трябва да се се отбележи, обаче, че инжекциите с ботокс в интимните части може и да облекчават болката, но може би не правят секса по-приятен, защото вагинизмът често е причинен от психологически травми. 


Виж ощеНово в Cosmo