Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 гадни последствия, ако не си сменяш самобръсначката

 

Оценка: (0/5)

 
 

Кога разбираш, че трябва да смениш ножчетата на самобръсначката си? 

5 гадни последствия, ако не си сменяш самобръсначката

Когато ножчето е толкова затъпено, че не може да се справи с космите по краката ти? Когато без да искаш видиш колко мръсно изглежда вече?

Отговорите са да и да! Като правило, ножчетата трябва да се сменят на около 7-10 ползвания. Но има няколко предопределящи фактора – дали използваш единично ножче и колко е обширна зоната, която бръснеш. Обърни внимание и на това как усещаш ножчето върху кожата си – плъзга ли се гладко. Ако не, тогава със сигурност трябва да го изхвърлиш.

7 звезди, които не искат да се обезкосмяват

Знаем, че ножчетата не са евтини, а космите ти сякаш стават все по-гъсти и твърди след всяко бръснене. Да, логично е да ти се иска да удължиш живота на самобръсначката си още малко. Но това няма да подейства добре нито на бръсненето, нито на здравето ти.

1. Ножчетата на самобръсначката се покриват с мръсотия

Колкото по-дълго не сменяш ножчето, толкова повече бактерии, мъртви кожни клетки, остатъци от пяна за бръснене и косми се натрупват върху него. Умножи мръсотията по две, ако не измиваш самобръсначката след всяко минаване с нея по кожата.

2. Бръсненето не е толкова гладко

5 гадни последствия, ако не си сменяш самобръсначката

Кой иска да прекарва повече време в бръснене? Ти, очевидно, ако отказваш да си смениш ножчето. Използването на стара самобръсначка наистина затруднява процеса, защото трябва да минеш с нея няколко пъти едно и също място, за да премахнеш ненужното.

►►► Виж тук 5 стъпки към гладки и секси крака

3. Рискуваш многобройни враснали косми

Тъпото ножче на практика „дърпа“, а не срязва кожата, създавайки десетки микропорязвания и съответното възпаления около фоликулите на космите. А това означава появата на враснали косми – малки, болезнени издутини, които са временни, но безкрайно неприятни.

Промяната на интимната прическа през годините

4. Има по-голяма вероятност да се порежеш

Не само, че минаването по няколко пъти на една и съща зона повишава вероятността от кожно раздразнение, но и тази да натискаш повече и съответно да се порежеш (особено на деликатните зони).

5. Увеличаваш риска от инфекции

Старо ножче и възпалена кожа са лоша комбинация. А това, че не виждаш малките порязвания по повърхността на кожата ти, не значи че те не съществуват. Микропорязванията са реалност, точно колкото и бактериите, проникващи в тях. Както можеш да се досетиш, инфекциите не закъсняват. Преди да посегнеш на интимната зона, имай предвид, че някои учени свързват бръсненето там с по-лесното прихващане на полово предавани заболявания, например херпес от заразен партньор. Причината е, че окосмяването по срамните устни служи като бариера между външната среда и влагалището.


Виж ощеНово в Cosmo