Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!

 

Оценка: (0/5)

 

 

Веси Бонева:

Късметът идва при онзи, който вярва в него

 

Веси Бонева или просто Vessy е само на 25, а зад гърба си има сериозни хитове като „Touch”, “To Fuck” и „If You Want To Touch Me”. Тя е едно от популярните имена в денс и хаус музиката у нас и дължи успеха си на непрестанното си желание да твори.

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!
Веси е един от най-позитивно настроените хора и заразява с доброто си настроение всеки, докоснал се дори за малко до нея. Признава обаче, че и тя като всеки човек има своите трудни черти, което я прави още по-симпатична в нашите очи. Срещнахме се с Веси, за да си поговорим за нея, за новите й музикални проекти, за коледните подаръци и за още много интересни неща.

 

 

Когато се видяхме, спомена че веднага след интервюто заминаваш някъде. Къде отиваш?

Отлитам от София. Отиваме заедно с моя колега и с целия ми екип в Стара Загора днес, за да открием новия „Escape Moda Bar” там. Доста често ме канят за откриване на клубове. Може би, защото съм им на късмет, може би защото съм толкова весела и всичко е много весело, след като го открия (смее се). Нямам представа, но съм щастлива, че за първата им вечер искат точно мен. А утре пътуваме за Габрово, където пък ще забавляваме габровската публика. Там не съм ходила от години и също ще бъде доста интересно и забавно.

 

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!
Казваш, че си на късмет. Ти чувстваш ли се късметлийка?

Чувствам се късметлийка, защото сама предизвиквам да ми се случват хубави неща. Смятам, че нагласата е много важна, начинът на мислене също. Не може един човек, който се занимава с музика да не е усмихнат и щастлив, каквато съм аз. Като всеки един нормален човек и аз имам грижи, със сигурност имам много безсънни нощи, много ангажименти, много работа, много грижи и проблеми, с които обаче успявам да се преборя. Помага ми това лечебното усещане за музиката като цяло.

 

 

С какво подхранваш позитивната енергия, която струи от теб?

Може би от космоса, не знам (смее се). Аз чувствам, че тази енергия е в мен. Тя кипи и не спира да расте. Сега съм на 25 и смятам, че като стана на 30, ще имам двойно повече енергия. Така се усещам. Гледам да предизвиквам хубавите събития в живота си, наистина с нагласата си и с позитивната си мисъл. В момента съм на етап, в който вярвам, че наистина градя своята собствена реалност и когато повярвам в нещо много силно, то ми се сбъдва.

 

А как се справяш с кофти ситуациите и хората?

Първото нещо, което правя, е да дишам дълбоко. Така вдишвам и издишвам няколко пъти и си повтарям наум, че всичко ще бъде наред. Колкото и да ми е трудно, ще преживея и този ден и утрешният ще дойде с усмивка и с нещо ново и всичко ще бъде прекрасно. Има много ръководства, които следя. Древните учители са написали страшно много литература, която е на разположение дори в интернет, за да знаем точния начин на мислене и да не се поддаваме на яда. Мога да ти покажа една прекрасна книга „Петото споразумение” на Дон Мигел Руис, още не съм я прочела цялата, но съм стигнала до средата й.

 

А има или нещо, което може да те ядоса?

Лъжата. Ядосвам се, когато някой ме излъже. Издигам много голяма преграда между мен и човекът, който ме е излъгал и много трудно след това възвръщам доверието си към него. Аз съм зодия Овен и при мен всичко е много отворено и много искрено. Аз съм много над нещата. Ако има някакъв проблем, предпочитам да се сложи на видно място и да се обсъди. Предпочитам това, отколкото да ме излъжат. Другото нещо, което ме ядосва, са хората, които сами си създават проблеми. Знаем, че колкото по-негативно мислим, толкова по-лоши неща ни се случват. Затова може би съм и нещо като учител на хората около мен, на цялото ми семейство, на майка ми и на сестра ми – да не спираме да мислим позитивно.

 

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!
Постоянно пътуваш, ето сега пак. Казват, че човек е човек, когато е на път. Ти каква си, когато пътуваш?

Аз грея, когато съм на път. Много обичам пътешествията, не само защото имам крайна цел и карам хората да се усмихват. Идват ми много идеи, докато пътувам. Може би заради самото движение - заради това, че не стоя на едно място, което е в моята природа. Не мога да седя на едно място дори 15 минути, камо ли повече. Движението ме кара да се чувствам свободна, изчиствам мислите си и получавам идеи за това какво трябва да направя в бъдеще, за да не спирам да творя и да създавам хубава българска музика. Това е главната ми цел в момента.

 

Къде се чувстваш най-добре?

В Пловдив, моят роден град. Там се чувствам сякаш отново съм дете, сякаш познавам всички хора по улицата и мога да направя всичко, което поискам. Да се видя с родителите ми, с приятелите ми и с учителите, с които не спирам да контактувам и уважавам и да се уча от тях и до ден днешен. Заради тези неща Пловдив ми е най на сърце.

 

Да те попитам нещо за последната ти песен...

Най-новата ми песен е „Обсебен си” с Goodslav. В момента имаме много хубава идея – да реализираме и видеоклип към нея, но не бързаме с това. Искаме да изпипаме всичко до детайла, за да може този проект да остане във времето по-дълго, а не просто да снимаме на бял фон с някакви танци, вятър в косите, хубав стайлинг и хубав грим. Ясно е, че така ще стане и хората ще го харесат, но аз искам да има история. Режисирала съм голяма част от клиповете ми досега почти „от - до”. Мисля, че ми се отдава, защото е хубаво музиката, текстът и режисурата да бъдат свързани от една концепция. В случая тя е измислена от мен, моите приятели и колеги. Goodslav написа своя текст, аз написах моята част. Светлин Кръстев написа музиката и аранжимента.

          

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!
          

Искаш клипа да разказва някаква история, а самата песен има ли конкретна история или човек, по която е създадена?

Има, да. Тя всъщност разказва за това, че всички сме обсебени. Дали прекарваш по 100 часа в мрежата, обсебен си от любов, политика или пък от това непрекъснато да излизаш. Има обсебени и от по-тежките методи за повдигане на настроението. Всеки е обсебен от нещо. Живеем в толкова шарен свят, с толкова много информация, с достъп до всичко, което пожелаем, че няма как всичко това да не е обсебващо. Но в песента се пее „искам да тръгнем и света да преобърнем и да не се страхуваме да бъдем себе си, и от моята любов да си обсебен”. Като най-накрая завършвам със следното изречение „в моя свят не чувствам драма, независимо че теб те няма”. Това е обръщение към всички онези хора, които искат да се отърсят от миналото и да продължат напред без драма във взаимоотношенията си. Както казах по-рано, ние, хората, имаме склонност да се забъркваме в драми, а няма смисъл от това. Затова давам сила на тези хора, които искат да започнат отначало.

 

А ти от какво си обсебена? Имаш ли си своя мания?

Имам, да. Вкъщи не спирам да се занимавам с различни програма за обработка на изображения, за дизайн. Това много ме влече и прекарвам доста голяма част пред компютъра. Освен да пиша музика и текстове си правя голяма част от визиите за клубовете, където участвам. Дори дизайна на целия ми албум направих на Photoshop, сама седнах и реших какво искам да направя. Така че за мен манията може би е да се визуализирам идеите си. За мен няма невъзможни неща - аз наистина смятам, че мога да направя всичко, стига да имам желанието и любовта да го направя. Имам енергията, занимава ми се, работи ми се изключително много и смятам, че тепърва ще ми се случват само големи и хубави неща. Вярвам, че когато силно се надяваш, предизвикваш нещата.

 

Постоянно си в движение, кое е нещото, без което не излизаш? Изключваме телефона ти?

Ами, да той е задължителен!Може би наистина не излизам без хубава книга в себе си. Имам навика да си нося постоянно в чантата. Често дори отварям произволна страница на късмет, тъй като вярвам в късмета си, както вече казах. Само ако вярваш, ще имаш късмет.Отварям, поглеждам, прочитам си по някое изречение и го обмислям. Все пак това е книга (бел.ред. - „Петото споразумение“), която не мога да прочета наведнъж и всичко да влезе в главата ми. Тя е постоянно ръководство. Винаги, когато ми стане по-тъжно, сдухам се или не намирам смисъл в нещо, просто отварям една хубава книжка, събирам сили да прочета, въпреки че не ми се занимава и отново зареждам мозъка си с чиста вибрация.

 

Как си почиваш?

С музика.

 

Не те ли натоварва това – цял ден музика и след това пак?

Не, пускам си така по-ембиънт (ambient), медитативна музика. Обичам да медитирам, вкъщи правя йога. Живея здравословно – не пия нищо газирано, отдавна съм спряла да ям боклуци. Гледам да си готвя с любов, защото според мен храната и напитките изграждат нашето тяло. Ако ние самите не си поставим за цел да спортуваме и да се храним здравословно, няма как да произвеждаме здравословни мисли, камо ли хубава продукция. Всичко е толкова свързано. Затова да, така си почивам – медитирам, визуализирам някои неща. Естествено мир, световен мир. (смее се) За съжаление рядко намирам време. Не всеки ден, но в седмицата поне два пъти си правя сеанс за по час и половина – два. Когато имам възможност да остана сама.

 

Искам да те попитам за новия анимационен филм на Дисни – „Замръзналото кралство”. Ти озвучаваш главната героиня, разкажи ми малко повече за това как се случи всичко и как мина работата?

Филмът е много смешен. Изпратиха ми трейлъра, за да го гледам и ме извикаха на кастинг с още поне 25 момичета за главната роля. Конкуренцията беше убийствена, но щом изгледах трейлъра, аз се припознах в главната роля. Ана е една изключително упорита девойка, която не спира да преследва целите си. Първо говори, после мисли. Много е първична, първо действа и чак след това осъзнава какво е направила. С много добро сърце е и има сестра. Аз също имам сестричка (бел.ред. синоптичката Ваня Бонева). Цялата история е много интересна. Всъщност филмът е много близък до приказката за Снежната кралица. Сами ще видите историята, няма да ви я разказвам. Премиерата на „Замръзналото кралство” е сега на 29-ти на 3D.

 

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!

Но явявайки се на кастинга, толква много исках аз да бъда Ана, че не само си предизвиках нещата да ми се случат, че ме избраха и за дублажа на песните, и за дублажа на самото говорене. Досега или само съм говорела, или само съм пяла.

 

Озвучавала съм и Прасковка в „Ледена епоха” 4, озвучавала съм и „Малката русалка” преди около 7 години, когато бях много мъничка. Това беше първият анимационен филм, за който ме извикаха. Отделна история е, че вкъщи съм гледала „Малката русалка” над един милион пъти. Пяла съм пред телевизора, майка ми ме е приспивала с този филм. Бяха ме чували от „Евровизия” от „Хит минус едно”, от различни конкурси напред-назад и много случайно бях извикана на кастинг. Отидох в „Александра” и цялата бях изтръпнала, защото това беше моят филм и аз наистина исках да го озвуча. За съжаление не ме избраха за актьорската роля, защото това беше по-рано и имах проблеми с говоренето, тъй като бях повече пловдивчанка, отколкото съм в момента. 7 години в София те карат да говориш по друг начин вече. Не, че в Пловдив не говорят правилно, но „и”-кат малко. Та да не се занимават да ме учат да говоря, решиха, че ще изпея саундтрака.

 

Ти изгледа ли целия филм?

Да, изгледах го, докато записвахме. Сега ще го гледам на предпредпремиерата, която е на 26-ти.

 

Обичаш ли анимациите?

Да, обожавам всички анимации и не спирам да ги гледам. Смятам, че има много голям урок във всяка една анимация. Да си пуснеш нещо вкъщи, което да те зареди, е най-хубавото нещо, което човек може да направи. Много обичам да гледам детски филми, харесвам много и “DespicableMe” и “Рапунцел и разбойникът”.

 

Ана има сестра...

Елза, да.

 

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!
Ти също, двете дори се снимахте заедно за новото Cosmo! Често ли сте заедно?

Не, тъй като имаме много различни режими. Сестра ми е синоптичка и става изключително рано, заедно със всички птички сутрин. (смее се) Тя става в 5 часа, аз пък понякога си лягам в 5, защото аз съм нощна птица, а пък тя трябва да е свежа през деня. Затова нямаме възможност да прекарваме много време заедно, но в същото време усещам, че все повече и повече се обичаме и все по-често се търсим. За разлика от преди, когато имахме периоди, когато не се разбирахме толкова. Но сега вече осъзнаваме колко е силна обичта ни и колко е ценно е всъщност да имаш сестра. Това е най-близкия и най-верния човек, който никога не би те предал или излъгал. Няма по-хубаво нещо на този свят.

 

Тя ли е човекът, когото най-често търсиш за подкрепа и съвет?

Да, тя и майка ми. Майка ми е моята пътеводна звезда. Моята скъпа майчица ми е другата сестричка. Тя ме познава толкова добре и има невероятно шесто чувство за мен. Много пъти ми е казвала какво ще ми се случи, а аз естествено съм пренебрегвала нейните съвети. В крайна сметка обаче накрая се случва това, което майка ми е казала. Така че понякога съм на тръни, когато ми каже нещо или ми даде съвет, защото знам, че е права.

 

Упорита си в преследването на целите си, това значи ли че си инат?

Да, много голям. Не отстъпвам.

 

Как се разбираш тогава с околните?

Ами понякога не е много лесно да се общува с мен. Особено, когато се отнася за личния ми живот, тъй като мъжете като цяло са научени да водят, да бъдат лидери. Да, но (пее „Whoruntheworld? Girls!”) Прекалено много доказателства има за това, че вече няма разделение на мъже и жени, защото всички сме равнопоставени. Имаме равни права, допринасяме еднакво за взаимоотношенията ни и няма такова нещо като „Ти си жена, млъкни! Тук не можеш да кажеш нищо!”. Не, няма такова нещо. Аз не позволявам на никой да ме смачка, не позволявам на никой да ме контролира и когато видя такова притискане, бягам със 100км/ч, дори с повече. Просто това не ми действа добре на духа и на психиката. Предпочитам да съм свободна. Зная какво правя и каква е моята цел, а не чакам някой да ми покаже накъде да тръгна. Пътя отдавна го знам.

 

Веси Бонева - кълбо от страст и позитивна енергия!

Наближава Коледа в тази връзка кой е най-хубавият подарък, който си получавала?

Най-хубавият подарък, който съм получавала...Ами мен материалните подаръци не ме карат да се чувствам много щастлива. Плюс това съм забранила на близките ми хора да ми купуват, каквото и да било, защото аз имам всичко, което искам. По-скоро най-големите подаръци са били тогава, когато сме се събирали цялото семейство, защото в днешно време вече е много трудно да се събираме и да празнуваме. Затова именно времето, прекарано с близките ми, е най-ценният подарък. Осъзнавам, че след време няма да имам това. Знам, че е така, защото по един или друг начин времето си минава, хората остаряват, разболяват, отиват си от този свят. Така че аз съм се примирила с това и оценявам на 100% всеки момент. Имам една много прекрасна прабаба. Преди няколко дни тя стана на 88 години. Тя е така да се каже закрилничката на нашата фамилия, защото дори на тази възраст тя все още държи всичко в своите ръце и е духът на цялото семейство. Имайки прабаба, която е с всичкия си и дава съвети и е търсена от цялото семейство, това ти дава много голяма сила. Това е голяма благословия за мен.


Ново в Cosmo