Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вампирите не струват

 

Оценка: (0/5)

Интервю с Джен Проск - новата Кристен Стюарт
 
undefined
Кристен Стюарт определено вече трябва да внимава! На хоризонта има нова звезда, която е напът да я измести от сърцата на феновете на „Здрач“. Името й е Джен Проск и 23-годишната дебютантка направо разби всички с имитацията си на Кристен в пародиятя „Вампирите не струват“. Филмът от създателите на „Страшен филм“ е базиран върху сюжета от първите две части на култовата сага, а Джен играе Бека Крейн – или изкривения образ на героинята на Кристен Бела Суон. След 3-седмични уговорки с пиарката й най-накрая успяваме да се чуем с Джен по телефона.

Джен, как успя да спечелиш ролята на Бека?
– Тази роля всъщност е първата ми филмова роля – до този момент бях играла само в театъра. След като завърших Университета в Бостън, се преместих в Лос Анджелис, за да се опитам да си намеря роля в киното. Ходех на различни прослушвания, когато на 4-ия месец ме извикаха на кастинг за ролята на Айрис (Алис Кълън в оригинала). Знаех, че не съм най-подходящата за тази роля, но все пак отидох и направих най-доброто, което мога. Седмица по-късно ми се обадиха, за да ме извикат пак, но този път за ролята на Бека! Ходих 7 пъти на прослушвания за тази роля. Казаха ми, че е имало повече от 100 актриси, от които са избирали. Беше истинска лудост. През цялото време бях под такова напрежение! Но най-накрая една петък вечер ми казаха, че са избрали мен. И всичко се промени, целият ми свят вече не беше същият. Веднага трябваше да замина за Индиана, за да започнем снимките.
undefined

На кого се обади първо, за да кажеш новината?
– На майка ми, която започна да крещи по телефона, когато разбра. Тя е най-големият ми почитател. Работата е там, че бях ходила толкова пъти на прослушване, че макар да знаех, че съм близо до успеха, пак всичко изглеждаше нереално. На някои хора им отнема с години да получат каквато и да е роля, а на мен ми трябваше малко повече от месец за главна! Това е шансът на живота ми.
Беше ли гледала филмите или чела книгите преди това?
– Да, но заради ролята трябваше да ги гледам още мнооого пъти. Повече от 100 пъти! И мисля, че сега съм им дори по-голям фен отпреди.
Имитираш страхотно Кристен Стюарт. Дори чух коментари, че ти щеше да си по-добра като Бела...
– О, Кристен Стюард е такъв феномен в поп културата в момента! Затова от самото начало знаех, че много хора ще ме наблюдават, за да видят именно как я имитирам.
Кое беше най-трудно при пресъздаването на нейния образ?
– Гласът на Кристен. Трябваше да говоря с по-нисък от истинския ми глас. Но хората няма как да направят сравнение, защото не са ме гледали досега. (смее се)
Срещала ли си се с Кристен?
– Не, но много бих искала – голям фен съм й. Ще се опитам да намеря начин да се запозная с нея и да й кажа, че това, което направих, което направи целият екип е определено от любов към сагата.
Не се страхуваш, че ще е ядосана?
– Не, не мисля, че „Вампирите не струват“ е нещо лошо. Това е филм за всички. И феновете на Здрач ще го харесат, и онези, които не харесват сагата също.
Кого избираш – Едуард или Джейкъб?
– Едуард. Но някак си се чувствам задължена да избера него, защото изиграх ролята на Бека/Бела и знам, че тя избира него. Но обичам и Джейкъб, обичам Крис Рики, който изигра ролята му в нашия филм. Но има нeщо толкова секси, мистериозно и тъмно във вампирите. Харесват ми.

undefined

 

А в реалния живот кой е повече твой тип?
– Мисля, че Едуард. Той е толкова зрял! И въпреки че обича Бела, пак усещаш, че е трудно да го имаш за себе си, с него има някаква борба, някаква заигравка. Но пък като знам какъв е Джейкъб, колко е грижовен, как й казва, че я обича, може би би трябвало да избера него...
Не ти ли се струва, че той е по-скоро като най-добрият ти приятел...
– Да, или като по-малкият ти брат.
Коя е любимата ти част от филма?
– Сцената, в която Едуард къса с Бека.
Как въобще реши да ставаш актриса?
– Ами, майка ми беше професионална танцьорка, а баща ми е художник, така че нещата някак си се получиха от само себе си. Започнах да играя още на 6-годишна възраст. Но допреди „Вампирите не струват“ се бях качвала само на театрална сцена. Затова и не мога да кажа кое ми харесва повече – не съм снимала достатъчно филми все още (смее се).
Обичаш ли да ходиш на шопинг?
– О, да. И сега определено повече ми харесва, когато е пълна банковата ми сметка.
А с кого обичаш да ходиш да пазаруваш?
– Най-вече с майка ми. Имам сестра, която живее в Сан Франциско и също е добър другар за ходене по магазините, защото е брутално честна. Майка ми си премълчава много неща, но сестра ми не.

 

undefined

 

Какъв е стилът ти на обличане?
– Определено съм момиче, което носи джинси и тениски. Обикновено джинсите ми са плътно прилепнали, а блузката ми е с номер по-голяма.
А обичаш ли да носиш грим през деня?
– Да, но много лек. Обичам да слагам червило и винаги имам едно в чантата си, защото дори да не съм сложила никакъв друг грим, то ми е под ръка. Кара ме да се чувствам по-„момичешки“, по-хубава.
Вярваш ли в любовта от пръв поглед?
– Да, защото и аз мога да кажа, че донякъде съм се влюбвала от пръв поглед. Но си мисля, че любовта се нуждае от време, за да се развие. Малко ми е трудно да повярвам колко бързо Едуард и Бела се влюбват един в друг.
А във вечната любов вярваш ли?
– Да, стига да откриеш точния човек.
Сега остава ли ти време за любов?
– В момента определено кариерата ми е приоритет. Затова обичам да казвам, че имам връзка с кариерата си. (смее се)

Интервюто взе: Яна Лекарска


Ново в Cosmo