Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

Лора Тодорова
 

Оценка: (0/5)

 
 

Десислава Андонова прави дебют на клубната сцена с Рони и Scam.

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

След това става част от PhutureShock, а сега е Деси от Sentimental Swingers заедно с Андрония Попова-Рони и Вера Шандел.

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

Първият албум на суинг триото Cradle of Love е факт.

Всички композиции са записвани с изключителните музиканти от Михаил Йосифов секстет и Михаил Вл. Йосифов - китара, които неизменно ги съпътстват на сцената от тяхното създаване до днес.

Деси в момента подготвя и самостоятелен албум с Music Clinic Records.

Защо толкова обичате 30-те години?

С Рони от малки сме най-добри приятелки и една от отколешните ни мечти беше да пеем песни на Andrews Sisters. Тази музика винаги ни е вълнувала с прекрасния си заряд. Оказа се че в семейството на Вера суинга е бил на почит и тя е била „закърмена” с него. И съвсем неслучайно в правилния момент Мишо Йосифов беше този, който ни събра.

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

Ако живееше в 30 те години на миналия век, кое най-много би ти липсвало?

Това са били много тежки години за човечеството. Предвоенно и военно време, щяха да ми липсват много неща - свобода, мир, разбиране, възможността да правя това, което ми носи удовлетворение…

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

Мислиш ли, че отношенията между мъжете и жените са били различни в началото на миналия век?

Да, разбира се че са били различни - повечето жени по това време дори не са мечтаели за междуполово равенство - в духовен, чисто човешки аспект, както и в социален.

За колко време си правиш сложната и хубава ретро прическа?
Не я правя сама. За това се грижи нашата приятелка Деси Гроздева или някой от нейния екип - изцяло и се доверяваме. В началото моята коса и отнемаше 2 часа, но с натрупания опит вече час и половина и е достатъчен - изумителна е. Истински творец.

Извън концертите как се обличаш?
Различно. Понякога спортно, друг път надделява желанието за женственост.

Коя песен последно слуша и слушаш ли музика от плочи?
Sugah Daddy на D’Angelo...Трудно се излекувах от болезнената слабост към този вид музикален носител. Много години давах почти всичките пари, които изкарвах за плочи - предимно за сетовете си, тъй като пусках само от винил. Но откакто имам дете приключих. Купих си Serato, но дори не го ползвам - сега пускам cd-та, но такива, които изглеждат като плочи. Вкъщи имам грамофон, който включвам рядко. Наскоро един приятел ми даде да си избера и да преслушам част от джаз колекцията му, но все не ми остава време.

Мислиш ли, че песните на грамофон звучат по-различно и по-топло?

Да, да, да!

SENTIMENTAL SWINGERS: ексклузивно за cosmo.bg

Кой концерт очакваш с нетърпение това лято?

На Lauryn Hill.

Как се настройваш за концерти или записи?
И в двата случая гледам да се разпея и да подишам преди това. Имам сценична треска, която вероятно заради опита, ме удря в последния момент преди концерт. А в студио се чувствам като вкъщи.

Къде искаш да чуеш песните от албума ви?

Навсякъде - колкото повече хора слушат и харесват музиката ни, толкова повече смисъл има и се мотивираме да я правим и изпълняваме. Благодарим на всички журналисти и музикални редактори, които ни подкрепят. Въпреки че излизаме от „формата” на повечето медии.

Спорите ли с момичетата от групата и ако да, за какво най-често?
Не бих казала че спорим. Случва се да сме на различно мнение - съвсем нормално е, но успяваме да намерим златната среда.

Има и филм с ваше участие Life Is an Eternal Swing, за какво се разказва?
За България, за прехода и за настоящето през очите и опита на нас трите, Михаил Йосифов, Димитър Шанов (контрабасиста на Михаил Йосифов секстет) и Велислав Стоянов (тромбонист на секстета). Режисьор е Андре Шандел - съпруга на Вера - белгиец, който обича България, решил е да живее тук и не съжалява за избора си.

Колко време записвахте албума?
Албумът обединява творчеството ни от 2012 до сега. Благодарение на частичната финансова подкрепа на Музикаутор и крайния срок, който ни поставиха успяхме да го завършим този месец.

Откъде можем да си купим албума?
В момента сме в преговори за дистрибуция. Със сигурност ще го има в дюкян Меломан. Ще го пуснем и онлайн.

 


Виж ощеНово в Cosmo