Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Руни Мара обича дракона

 

Оценка: (0/5)

Нежна, крехка, различна, актрисата стана дългоочакваното превъплъщение на Лисбет Селъндър във филма Мъжете, които мразеха жените на Дейвид Финчър по шведския бестселър Момичето с драконовата татуировка. По време на руската премиера на 2 януари на филма, номинираната за Оскар за най-добра женска роля Руни Мара отговори на въпросите на Cosmo.Имаме чувството, че от предишната добра Руни – увлечена по проекти за благотворителност, завършила нюйоркския университет – са останали само огромните тъжни очи и загадъчната полуусмивка. Вместо това виждаме гарваново черна коса, къса подстрижка с оръфано чело и унисекс дрехи вместо рокля и високи токчета – остатъчни явления от другата жена, живяла в нашата героиня в продължение на почти година. Режисьорът Дейвид Финчър отдавна забеляза 26-годишната Руни, без да обръща капка внимание на факта, че до срещата им актрисата се придържаше по-скоро към амплоато на „идеална жертва“ и „добро момиче“. Защото от класическите жертви се получават най-безстрашните войни и отмъстители.

От 3 февруари филмът Мъжете, които мразеха жените е на екран в София (Арена Запад, Арена Младост, Арена The Mall, Синема сити). Също и в провинцията в Арена Варна, Синема сити Пловдив, Синема сити Русе. Гледай трейлъра на филма тук ;-).

Cosmо Руни, за тази роля ти се наложи меко казано да се промениш. Доскоро ти беше със светла коса и дори не ти бяха пробити ушите...
Руни
Мара Да, наложи се да си сложа 10 обици и пиърсинг на лицето. Първоначално много се шокирах, когато трябваше да се окича с всичко това. Не бях свикнала на тези усещания. Впрочем, обратният процес не беше по-лек – щом свалих всички бижута, наново се почувствах некомфортно, но вече свикнах.

Cosmo Чела ли си книгата, по която е правен филмът?
РМ
Чувала съм за романа още преди кастинга, разбира се. Но преди да го прочета гледах шведската версия на трилогията: Момичето, което си играеше с огъня, Взривената въздушна кула и Мъжете, които мразеха жените. Останах с такова впечатление, че си помислих „Благодаря, това ми беше достатъчно“. Затова не исках да чета книгата, докато не стана ясно, че ще се снимам във филма.

Руни Мара обича дракона
© Руни в ролята на Лисбет Селъндър (Александра филмс / Sony Pictures)


Cosmo А как мина кастингът?
РМ
О, това беше сложен процес. В началото се свързах с директора на кастинга, после разбрах, че са ме извикали на пробни снимки. Но от този момент до самите пробни снимки мина цял месец! Това време посветих на запознанството ми с книгата – прочетох я, поинтересувах се какви курсове и тренировки ще ми помогнат да вникна в образа и още куп неща. След това имаше още едни пробни снимки, и още едни...

Руни Мара обича дракона
© Руни заедно с режисьора Дейвид Финчър (БГНЕС)
Cosmo Говори ли с режисьора на филма преди началото на снимките?
РМ
Да, поговорихме си след първите ми пробни снимки: първо лично, после по телефона. Говорихме, че се налага да се подготвя за ролята. Дейвид ми обясни как вижда героинята ми. След това имаше проби за ролята: финална проверка с прическа и грим, после в метрото. Общо взето имаше милион проби.

Cosmo Кажи ни честно - не ти ли беше жал да отрежеш разкошната си дълга светла коса и да се превърнеш в практически пълната си противоположност?
РМ
Неее! Бях щастлива да го направя.

Cosmo Има ли нещо общо между теб и героинята ти Лисбет или е пълната ти противоположност?
РМ
Разбира се, че има страшно много различия помежду ни, но въпреки това странното е, че в детайли всъщност много си приличаме – приликите са почти невидими и маловажни и не се забелязват на пръв поглед. Намират се дълбоко вътре в нас - това, което наричат „човешка плънка“, но не знам как точно да го определя с думи.

Cosmo Може ли да се каже, че чрез тази роля си открила „тъмната си страна“?
РМ
Да, мисля, че именно това се случи. Неволно започнах да сравнявам героинята си със себе си и дълбоко в себе си открих нещо подобно.

Cosmo Лисбет е силно момиче и във филма й се налага да се бие като истински боец. Как се подготви за ролята?
РМ
Ох... Изобщо не може да се каже, че съм спортна натура и никога не съм обичала игри на открито, особено екипни. Дори докато бях дете. Изобщо не се справям с груповите състезания. Активна съм, но най-добре ми се получава, когато съм сама. За тази роля ми се наложи да преодолея себе си за много неща, включително и физически.

Cosmo В действителност имаш много положителен светъл образ. Почти идеален. А имаш ли недостатъци?
РМ
Никога не съм се самоидеализирала. Както у всеки, и у мен има много различни качества. И докато четях Мъжете, които мразеха жените малко се уплаших. Мислех, че няма да мога да изиграя ролята, ако не усетя вътре в себе си нещо, което ще ми помогне да предам героинята с точност – някои черти, които имат отношение към мен самата.  

Руни Мара обича дракона
© На премиерата на филма в Япония (БГНЕС)
Cosmo Кое беше най-трудно за теб по време на снимките?
РМ
След такова количество изпитания и тренировки дори не мога да кажа, че това беше най-сложното. Трябваше не просто да играя в някаква сцена. Трябваше също да се адаптирам към живота в чужда страна (снимките на филма се провели в Швеция). Адаптацията към храната, метеорологичните условия в друга страна – всичко това е сложно. Но в същото време е безумна веселба. Да, точно такава странна смесица от емоции беше!

Cosmo На какво те научи тази роля по отношение на преодоляването на трудности?
РМ
На много. Успях да преодолея себе си и научих много от колегите. Особено от Дейвид Финчър и партньора ми Даниел Крейг. Но още е рано да си правя изводи. Задайте ми този въпрос след половин година.

Cosmo Да се върнем към теб. Коя е най-непредсказуемата или дивата ти постъпка?
РМ
Ох, не знам какво да отговоря... Просто не знам, честно...

Cosmo Казваш, че всеки има своята тъмна страна. Дай ни конкретен пример или вече си се върнала към образа си на добро момиче?
РМ
Нито съм лоша, нито съм добра. Не мисля, че мога да се отнеса към само една от тези категории. (Смее се.)

Cosmo Тази филмова премиера е една от най-очакваните тази година. Готова ли си за славата, която те очаква? Мислила ли си за това?
РМ
Разбира се, че съм мислила. И честно казано да бъда знаменитост съвсем не е това, което искам. Но работя в киноиндустрията, част съм от нея и сега получих шанс да участвам в интересен проект. Няма как винаги да контролираш последствията, но се надявам, че славата няма да ми окаже толкова голямо влияние.

Руни Мара обича дракона
© Заедно с партньора си Даниел Крейг на немската премиера на филма (БГНЕС)


Cosmo Много момичета си мечтаят да станат актриси. И това е нормално: снимат те, ухажват те, даваш интервюта, дизайнерите пазят специално за теб най-хубавите си рокли. А какво е за теб работата и каква е основната й цел?
РМ
Аз предпочитам да съм повече актриса, отколкото знаменитост. И се снимам не заради славата, а за да играя, да участвам във вълнуващия снимачен процес.

Cosmo А има ли актриса, от която искаш да се учиш?
РМ
Честно ли? Не. Естествено, че когато говорим за актьорско майсторство много се уча от другите, наблюдавам ги, но нямам нужда от нещо като наставник или гуру.

Cosmo Как би се описала с няколко думи?
РМ
Ух, това е много трудно... Мисля, че съм по-необщителна, отколкото изглеждам, и доста срамежлива, въпреки че малко хора ми вярват. Но в някои ситуации мога да бъда и арогантна.

Cosmo Има важни въпроси, които журналистите често пропускат да зададат по време на интервю. Какво би се попитала самата ти?
РМ
Хм. (Замисля се.) Аз съм доста затворен човек и не мога просто така да разкривам душата си. И е по-лесно да говориш за себе си с някой друг. Затова ако трябваше да се интервюирам сама, нямаше да се попитам нищо. Нямам никакви въпроси към себе си.


Виж ощеНово в Cosmo