Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Новият секс символ Алекс Петифър

от Росица Иванова
 

Оценка: (5/5)

 
undefined
Алекс Петифър  е роден и отрасъл във Великобритания, но в момента е част от звездния състав на Холивуд. Той  е номер четири в новия си филм, но не и в реалния си  живот. Там Алекс е номер едно. Британският актьор много бързо се превърна в любимец на жените. Упорито отказва да говори за личния си живот. Но неговата настояща приятелка Диана Агрон, която му е и екранна партньорка, реши да сподели тяхната тайна.  Двамата се появиха под ръка и на премиерата на  филма в който са  главни герои: „Аз съм номер четири”. Диана Агрон  сподели, че Алекс е супер професионалист, невероятен кавалер и че никога не се държи надуто, както правят всички ново изгрели звезди.
 
И в това може да се убедите сами, ако прочетете интервюто предоставено от Forum Films, специално за Cosmopolitan.

 

undefined

Cosmo: Какво те привлече в ролята в продукцията Аз съм Номер четири?
Алекс:
Хареса ми идеята, с която беше представен характера на героя ми и самата история. Разбира се, но не на второ място бих искал да спомена имената на продуцентите Стивън Спилбърг и  Майкъл Бей. Обожавам и Д. Карузо и неговата перфектна работа по „Дистърбия“. Така че, всичко това обещаваше една  интересна и оригинална продукция, в която имах шанса да бъда поканен за участие.


C: Каква е идеята на филма?
А:
Разказва се за необикновения младеж Джон Смит (Алекс Петифър), който през целия си живот бяга от безмилостни същества, изпратени на Земята, за да го убият. Сменяйки самоличността си, Джон постоянно се мести от град на град заедно със своя закрилник Хенри (Тимъти Олифант) и винаги е новото хлапе в училище, без никаква следа за това кой е бил в миналото. Неговата съдба е да се превърне във воин, но той по-скоро се чувства като един бунтовник без кауза и аутсайдер.  В новия си дом – малко градче в щата Охайо, Джон се сблъсква със събития, които променят живота му – влюбва се в своя съученичка (Диана Агрон), открива свръхестествени сили, които притежава и осъществява връзка с още подобни на него необикновени младежи, които споделят същата съдба.


С: Като говорим за „бунтовник без кауза“ не е ли Джеймс Дийн един от твоите идоли?
А:
О, да аз супер много харесвам този тип актьори от старата генерация, като Робърт Редфорд и Пол Нюман.


С: Мислиш ли, че съвременните звезди са толкова колоритни и интересни, колкото актьорите от близкото и далечно минало?
А:
Не мисля. Не ми харесва начинът по, който се смесват славата и известността с личните качества на актьора. И за това са виновни ПР-те и агентите на звездите..., както и лудостта по създаването на Facebook профили, страници, Twitter.  Аз нито имам собствен профил в някоя социална мрежа, нито поддържам мои  блогове. Предпочитам личният контакт с приятелите си, като обаждане по телефона, писане  на смс-и или лице в лице.


С: Как се работи с хора от ранга на Стивън Спилбърг?
А:
Аз се възхищавам на Стивън Спилбърг,  а Майкъл Бей е  един от моите идоли и аз обожавам филмите му. А пък Карузо има дарбата да направи нещо велико дори от нещо, което всеки би помислил за безсмислица и да те накара така да влезнеш в характера на героя все едно играеш самия себе си.

undefined


С: Какви предизвикателства постави пред теб ролята ти на момче с необикновена дарба?
А:
На прослушването бях ужасно притеснен и даже си мислех, че няма да успея да изиграя тази роля. Но след това нещата тръгнаха. Подготвях се цели три месеца за каскадите, които се оказаха неразделна част от ролята ми. Чувството, когато ги изпълнявах не е сравнимо с нищо, което до сега съм преживявал. Но със сигурност ти казвам, че адреналинът ти се качва на 100%. Каскадите трябваше да са успешни от първия опит, защото и в буквален и в преносен смисъл горяха 100,000$.


С: Филмът явно изобилства от  каскади, коя ти е любима?
А:
Най се изкефих на каскадата, на която скачам на обратно към остри скали. Тази сцена трябваше да се снима от седем различни ъгъла и единия път главата ми се размина на сантиметри удар от скалата.С: Холивуд бил ли е твоя цел в живота?
А:
Не бих казал... нещата просто еволюираха в тази посока и аз реших да дам от себе си най-доброто. Получи се малко като ролята ми в "Аз съм номер четири" -  който и път да поемеш, трябва да направиш и невъзможните неща, защото не знаеш колко дълго ще продължи това.


С: Кога беше първото ти излизане на сцена?
А:
Бях на 12 години и участвах в едно представление: „Чарли и шоколадовата фабрика“. Единствено нещо, което помня като преживяване беше, че се бях съсредоточил в текста си и не ме интересуваше нищо. А и бях супер уплашен, че съм на сцена и ме гледат толкова хора. Тогава си казах, че ще ми е за първи и последен път.


С: А сега мислиш ли, че това е твоят правилен избор в живота?
А:
Никога не бях мислил за това, като за моя постоянна професия... до преди година. Приемах го по-скоро на  шега. Правенето на филми  е някакво много  странно преживяване. Невероятно  е усещането, когато накрая видиш готовата продукция и разпознаеш някъде там част от твоето сърце и душа. Сега вече съм сигурен, че това е най-яката професия на света.


С: Ти си роден и отрасъл в Англия. Какво ти липсва тук и какво харесваш в Лос Анджелис?
А:
Много обичам къри. Липсва ми този типично английски вкус, но съм си намерил едно заведение за бургери и кърито им е почти същото, като това у дома.   Най-якото нещо за мен тук  е хубавото време. Аз обичам да съм активен, макар че не съм добър, нито в един спорт.  Но съм заклет фен на скалното катерене и го практикувам с голямо удоволствие.

undefined

С: Ти си вече доста известен, Имаш ли други амбиции?
А:
Аз приемам всеки филм с мое участие като за последно. Не се знае утре какво ще стане... особено  бизнеса, в който съм  е толкова непредвидим. Но „Аз съм номер четири“  наистина е едно по-високо стъпало в кариерата ми и съм доволен, че станах част от тази продукция. И ми се иска да вярвам, че и за напред ще ми се случват същите хубави неща в професионален план.


Ново в Cosmo