Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Миранда Ибанес: Сексът е като дишането.

Яна Лекарска
 

Оценка: (5/5)

Сексът е като дишането – една нормална и необходима човешка функция

Преди 20 г. тя заминава за Испания с идеята да научи езика, но нещата така се завъртат, че остава за постоянно и дори започва да пише... еротични романи. Отначало те са просто средство, за да спечели любовта на един мъж, но днес Милена Иванова гордо може да се нарече „писател“. Тя има издадени три книги, първата от които е преведена на7 езика и публикувана в над 10 държави. Неотдавна тя представи в България последния си роман „Без захар“.

Миранда Ибанес: Сексът е като дишането.
Миранда Ибанес: Сексът е като дишането.


Сексът повод ли е за запознанство?
Аз лично съвсем безцеремонно използвам секса за запознанство – моментално заявявам, че пиша на еротични теми, и мъжете послушно се нареждат на опашка, най-вероятно с надеждата да станат герои в някой от романите ми. Хм, сега като си помисля, май този пример е по-скоро добър за „мъжката суета като повод за запознанство“.

Започваш да пишеш, след като пристигаш в Испания. Трудно ли беше началото там?
Всяко начало, особено в непозната държава, е трудно. Бих го сравнила с едно мушкато, което трябва да си хване корен в саксията. Започнах отдолу: раздавала съм листовки в метрото, била съм бейби-ситър, давала съм уроци... Трябваше бързо да науча езика, за да се интегрирам и ми помогна факта, че вече говорех английски и немски, за да си намеря после добра работа. Но човек, когато иска много силно нещо, го постига. Това винаги ми е бил девизът в живота. От листовките в метрото стигнах да управлявам клон на американска фирма за софтуер в Мадрид с над 60 служители.

Как се захвана да пишеш еротични романи?
Както много неща в този живот и това стана съвсем случайно. Прописах, за да сваля едно гадже, което си падаше по еротиката. Излъгах го нагло, че в свободното си време пиша еротични разкази само за да го навия на първа среща. Той пък взе, че ми поиска да прочете нещо, и нямах друг избор – трябваше да седна и да напиша нещо. Младежът бе свален на третия разказ и аз захвърлих писането. С гаджето после се разделихме, но част от тези разкази послужиха за основа на първата ми книга „Испански любовници“.

Миранда Ибанес: Сексът е като дишането.
Миранда Ибанес: Сексът е като дишането.
А защо продължи в този жанр?
Еротичните романи не са новост или мода – писали са се от столетия. Интересното при писаните от жени е, че повдигаме завесата пред мъжете, които обикновено си нямат представа какви сме всъщност ние, жените, какво искаме, как мислим. Освен това, в края на краищата сексът е неразделна част от живота ни. Защо да го скриваме? В моите книги героите ми правят секс и ходят до тоалетната. Както в живота.

Само в България издаваш с псевдонима Миранда Ибанес. Защо?
Писането отначало беше тайното ми хоби. За приятели, познати и семейство бях просто преуспяваща бизнес дама и не исках да всявам смут и объркване. Пък и аз самата не се вземах на сериозно. Мислех да издавам под псевдоним и в Испания, но първият ми издател ме „помоли“ да запазя истинското си име.

Как приемат родителите ти твоите романи?
За първи път им споменах, че пиша, и то съвсем мимоходом, когато първата ми книга вече бе преведена на седем езика. Приеха го с известна доза на недоверие, като една от поредните „лудории“ на дъщеря им. Сега мисля, че тайничко се гордеят с успеха ми, но май не са чели книгите ми – тяхната възрастова група не е моята читателска публика.

Какво ще кажеш на жените, които се притесняват от своята сексуалност?
Да престанат да се притесняват. Сексът е чиста физиология, една нормална и необходима човешка функция – като дишането. Религията, включително и християнството, винаги се е опитвала да налага въздържание и да представя секса като нещо срамно и мръсно по редица псевдо-морални причини, но това е все едно опит да ни се забрани да пием вода. Никой не може да върви против природата.

В нашите представи идеалната любовница често е едрогърда секси блондинка. Какво всъщност е нужно на една жена, за да бъде добра любовница?
Човек преди всичко трябва да подхожда към секса като към нещо естествено и да не бъде егоист в леглото, да умее да дава и да получава. Жените трябва да престанат да слугуват на фалшиви стереотипи и на глупави комплекси, да бъдат естествени, чаровни и истински. Само тогава ще имат успех и ще престанат да се самоизмъчват от това, че не са „едрогърди секси блондинки“. Външността изобщо не е признак за това дали някой е добър в леглото, било то мъж или жена. Също както и не е признак фактът, дали си назубкал Кама Сутра наизуст.

Какво мислиш за секса за една нощ?
Трябва непременно да е с презерватив. Няма нищо лошо в секса за една нощ, ако и двамата го искате и ако с това няма да нараните никого. А пък, ако те гонят хормоните, дори би било здравословно. Изкривяването при „секса за една нощ“ идва за жалост много пъти на другия ден от това, че жената се опитва да го превърне в „секс завинаги и само с мен“, а мъжът има склонност да лепи глупави и грозни етикети „тая щом си легна с един такъв мърльо като мен, значи е лесна жена“. Трябва да си наясно какво искаш и защо го правиш от самото начало. После ако историята има продължение, още по-добре и за двама ви.

Още ли не си срещнала мъжа, с когото би останала завинаги?
Tова „завинаги“ е много относително. В живота няма константи – това е закон на физиката. Всичко е в постоянно движение и промяна. Имала съм и дълготрайни, и кратки връзки. Някой път аз съм си тръгвала, друг път той първи е казвал „дотук“.

Как се виждаш след 10 години?
Все така безумно умна и чаровна, естествено (смее се). Ами, всъщност не знам. Нямам навика да гледам толкова напред в бъдещето. Това е ножът с две остриета на живота – никога не знаеш какво ще ти поднесе и кога. И това е голямото му предизвикателство.

Какво предстои или вече се случва около теб в момента?
В момента бих казала, че съм в една от най-сладките фази на живота ми – имам всичко, което бих могла да си пожелая: здраве, великолепни приятели, подкрепящо ме семейство, чаровно синеоко гадже, умерена слава, разумни финанси и три книги, които са по книжарниците на няколко държави. „Без захар“ вече се чете в България, „Прелъсти ме“ току-що излезе в Испания, а „Испански любовници“ в момента радва руснаците и скоро ще бъде преиздадена отново в България.


Ново в Cosmo