Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Лин Дезнойе: „Гримът за мен е огромно забавление“.

Ралица Благоева
 

Оценка: (0/5)

Световноизвестната козметична марка M.A.C е вече и в България. Специално за събитието в България пристигна Лин Дезнойе, артистичен директор грим M.A.C за Франция. Ето какво сподели тя за Cosmo.

Лин Дезнойе: „Гримът за мен е огромно забавление“.
Лин Дезнойе: „Гримът за мен е огромно забавление“.

1. Смятана сте за кралицата на модния грим. Как започна вашата кариера в света на красотата?
Кралица на модния грим! (Смее се) Е, това не е сигурно, но наистина ми харесва. Започнах да се занимавам с грим, когато бях професионална балерина от почти 12 години. Дотогава познавах само сценичния грим. След това бях силно впечатлена от модния грим. Наистина исках да се науча. Учех се, работейки като гримьор на свободна практика, но основно  в M.A.C. Започнах само за седмица в M.A.C, но ето, че вече 15 години съм все още в компанията.

2. Какво ви вдъхновявана при създаването на грим продукти?
Много, много различни неща ме вдъхновяват. Когато правиш грим, ти работиш в екип
било то с дизайнери, фотографи или обикновени жени. Наблюдавайки ги, откривам историята, която искам да пресъздам чрез грима, търся например да открия техните навици, какви са те в ежедневието си, цветовете-всичко това ме вдъхновява.

3. Какво е за Вас гримът? Какъв грим предпочитате?
Сега с годините харесвам по-натуралния грим, както може да се види. Но преди използвах много грим. Винаги съм харесвала грима, модата и особено много харесвам модния грим. Гримът за мен е огромно забавление. Това наистина е момент, в който се грижиш за себе си. Забавно е, защото аз съм професионален гримьор, но също съм и жена. Нанасянето на грим ме кара да чувствам, че правя нещо хубаво за себе си, дори да са само пет минути. Независимо дали ще е, за да отидеш на работа или ще излезеш навън да се забавляваш. За мен то е като бижу, най-хубавото, което можеш да имаш.

Лин Дезнойе: „Гримът за мен е огромно забавление“.
Лин Дезнойе: „Гримът за мен е огромно забавление“.
4. Яркият грим подхожда ли на всеки?
Ярките цветове са много интересни, тъй като можеш да проявиш въображение. Но не всеки иска да има супер силен грим. Мисля, че всяка може да го носи, но е много важно как се нанася. Много яркият цвят може да се прелее по начин, по който да изглежда доста приятно, без да стои театрално.

5. Червилото или глосът е за предпочитане през лятото?
Мисля, че в момента наблюдавам голямо завръщане на червилото. Причината е, че се предлагат много типове текстури и се нанася много лесно. Когато жената има само две минути сутрин да се гримира, може да си сложи червилото дори и без огледало, както правя аз, в метрото.

6. Лейди Гага е рекламно лице на M.A.C. Стилът й е доста екстравагантен. Какви продукти от гамата на M.A.C представя и с какво впечатли компанията?
Всичко в M.A.C e забавно. Ние винаги харесваме да избираме хора с изразена индивидуалност. Колкото повече индивидуалност, толкова по-добре, тъй като по този начин се привлича внимание. Индивидуалност, собствена гледна точка, достойнство – това са характиристиките, които търсим. Лейди Гага е точно такава. Тя е много млада, но има изразена гледна точка по много въпроси. Тя и Синди Лопър са изключително динамични личности. Създават впечатлението, че се забавляват, дори когато става въпрос за сериозни теми. Те изглеждат добре, но и звучат добре. Те представят две от червилата от серията Viva Glam, които са специално направени за тях- Viva Glam Gaga и Viva Glam Sindy. Приходите от продажбата им отиват във фондацията на M.A.C, набираща средства за борба със СПИН- MAC AIDS Fund.

7. M.A.C предлага и професионални продукти за гримьори. С какво са по-различни от обикновените продукти за грим?
Истина е, че ние създаваме професионални линии. Всичко в M.A.C е професионално. Професионалните гримьори биха използвал същите продукти, които и вие, но гримът, който те правят е по-различен. Специфичното на линията MAC Pro Line са продукти с изключително наситени пигменти, например чисто жълто или чисто зелено, водо- и влагоустойчиви. Защото очевидно добрата работа на професионалните гримьори, които работят в екстремни условия, като например при силна светлина или при висока влажност, налага използването на специфични продукти. Тези продукти не са забранени за обикновени жени, но те имат достатъчно голям избор.

8. За първи път ли сте в България? Как намирате българките – умеят ли да се гримират?
Да, за първи път съм в България и това, което забелязвам, е, че жените тук се грижат за себе си и се стремят да изглеждат добре. 


Ново в Cosmo